VIMBLDON: Nole pregazio Majera, protiv Federera prvi put na travi

Najbolji teniser sveta lako izašao na kraj sa Florijanom Majerom - 6:4, 6:1, 6:4 i zakazao klasik sa Švajcarcem u kojem će braniti titulu i prvo mesto na ATP list

  • 2

Novak Đoković je sebe častio najlepšim poklonom za "šampionski rođendan". Tačno posle godinu dana od kada je preuzeo čelo svetskle rang liste, srpski as je još jednom pokaszao da nema nameru da ga pred nikom. U četvrtfinalu Vimbldona je pregazio nemačkog autsajdera Florijana Majera sa 6:4, 6:1, 6:4 i zakazao polufinalni okršaj sa Federerom, koji je u polufinalu 32. put pa je srušio rekord američke legende Džimija Konorsa.

Biće to njihov 26. susret, a prvi na travi. Fedeks vodi 14:12, ali su Noletu pripala tri poslednja meča.

U polufinalu, Novaka očekuje klasik protiv šestostrukog osvajača Vimbldona, Rodžera Federera. Švajacarac je danas u četvrtfinalu zgromio Mihaila Južnjeg 6:1, 6:2, 6:2 i sa mnogo samopouzdanje dočekuje okršaj. Osim što će braniti titulu osvojenu prošle godine, Nole će braniti i prvo mesto na svetkoj rang listi, jer Švajcarcu pobeda znači povratak na čelo belog karavana. 

Majer, trenutno 29. teniser planete je  pružio dostojan otpor, pokazao da nije slučajno zalutao u četvrtfinale, ali Novak je opet dokazao da je neka "druga galaksija" za Majera i igrače njegovog kalibra. Nemac je prvi napravio brejk u meču, ali usledio je žestok kontra-udar i Novak je nadoknadio brejk, a meč je ubrzo prekinut zbog kiše. Nemac je posle pauze osvojio jedan gem, ali mu je Novak opet oduzeo servis i rešio set u svoju korist, lakše nego što to rezultat govori.

U drugom setu je meč ličio na igru mačke i miša. Nemcu samo jedan gem i nedostižnih 2:0 za Novaka u setovima...  Nije se Nemac predavao ni u trećem delu igre, ali samo jedna brejk prilika,pa još i neiskorišćena, je bilo premalo da bi se pariralo srpskom asu.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zvezda

    4. jul 2012 | 16:22

    Dobro ljudi, kAKAV VAM JE OVO NASLOV, GDE VAM JE IZVEŠTAJ???? nEĆU VIŠE NI DA GLEDAM OVDE VESTI

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA