Albiol iz Reala u Barsu?

Španski reprezentativac bio bi 34. fudbaler koji je nosio dres oba velikana

  • 0

Posle pet godina može da dođe do prelaska fudbalera na relaciji dva najljuća španska tima. Barselona se interesuje za reprezentativca „crvene furije“ Raula Albiola (26), koji više nije u planovima Realovog trenera Portugalca Žozea Murinja. Albiol je došao iz Valensije 2009. i bio je prvi transfer predsednika „kraljevskog kluba“ Florentina Pereza u njegovom drugom mandatu.

Barselona planira da na mestu halfa bude zamena Karlosu Pujolu koji ima 34 godine. Katalonci su spremni da plate 15 miliona evra, koliko je i Real platio Valensiji.

Albiol bi tada bio 34. igrač koji je nosio dres oba španska velikana. Poslednji fudbaler koji je direktno prešao iz Reala u Barsu bio je Luis Enrike 1996. Još su samo dva takva slučaja: Francuz Lisjen Miler 1965. i Lusijano Lizaraha1905.

Poslednji igrač koji je direktno prešao iz Barselone u Real bio je Argentinac Havijer Saviola 2007. Od tada nije više bilo ni direktnih prelazaka ni onih posle igranja u drugom timu u međuvremenu.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA