≫ 

Zvezda dala 4 gola za 18 minuta: Crveno-beli u polufinalu Kupa posle 5 sezona i neverovatnog preokreta (VIDEO)

Zvezda savladala Mladost iz Lučana rezultatom 4:2

  • 27

Punih pet sezona fudbaleri Crvene zvezde čekali su ovaj dan i plasman u polufinale Kupa Srbije!

Tačnije, pet godina i skoro pet meseci koliko je prošlo od onoga duela protiv Smedereva u četvrtfinalu (4:0) 2011. godine i sezone u koj su osvojili trofej najmasovnijeg takmičenja.

Ovoga puta plasman u polufinale obezbedili su takođe na svom terenu, protiv neogodne lučanske Mladosti - 4:2 (0:1).

>>> Sablasno prazna Marakana na meču Zvezda – Mladost (FOTO)

>>> Nije iznenađenje što su Delije prvo zapevale baš ovu pesmu na pustoj Marakani (VIDEO)

FK CRVENA ZVEZDA - FK MLADOST 4:2

(Kanga 46, Milić 52, Boaći 58, Luković 63 (pen) - Milosavljević 45, Bojović 70)

Crvena zvezda: Manojlović, Petković, Frimpong, Luković, Ristić (S. Milošević 77), Donald, Le Talek, Milić (Adžić 66), Kanga, Plavšić, Boaći (Vujaklija 70)

Mladost: Krznarić, Pešić, Šatara, Saničanin, B. Milošević, Tumbasević, Radivojević, Pejović, Milosavljević, Jovanović, Odita.

Strelci za crveno-bele bili su Gelor Kanga u 46. minutu, Nemanja Milić u 52, Ričmond Boaći u 58. i Aleksandar Luković u 63. minutu iz penala. Pogoci za goste delo su Milosavljevića u 45. i Bojovića u 70. minutu iz penala.

Lučani su i te sezone 2011/12 bili na putu crveno-belima kao trofeju, ali na samom početku takmičenja kada je Zvezda u prvom kolu pobedila 2:1 u gostima golom Kristijana Borhe. Ovoga puta drame nije bilo pošto je Zvezda neverovatnim preokretom na početku drugog poluvremena rešila pitanje pobedika.

Gubili su crveno-beli posle prvih 45 minuta nakon što je Milosavljević istrčao kontru u 45. minutu i matirao Manojlovića u poluvremenu u kom su viđene samo dve prilike za Boaćija. Prva u 17. kada mu je Krznarić odbranio, druga tri minuta kasnije kada je šutirao u spoljni deo mreže iz blizine.

Printskrin: Facebook Printskrin: Facebook

I onda neverovatan početak drugog poluvremena. Najpre fenomenalan gol Kange u 46. sekundi nastavka, a zatim i totalni preokret nakon što je Milić u 52. minutu iskoristio asistenciju Plavšića za svoj prvenac u crveno-belom dresu.

Zvezda je od tog trenutka imala igrača više, pošto je Andrić zbog prigovora zaradio drugi žuti karton. Bunili su se gosti da je Plavšić pre asistencije faulirao Jovanovića, kontakta jeste bilo, ali ne za prekršaj.

Plavšić je i šest minuta kasnije našao Boaćija u srcu peterca, a ovaj je zakucao loptu u mrežu. Već tada je bilo jasno da će crveno-beli u polufinale, pogotovo nakon što je Luković iskoristio penal u 63. minutu.

Foto: telegraf.rs Foto: telegraf.rs

Ristić je ubacio u kazneni prostor, a oboren je Milić. Kanga je želeo da šutira sa bele tačke, međutim to je ''rezervisano'' za kapitena Zvezde koji retko greši sa 11 metara. Nije pogrešio ni Bojović s druge strane u 70. minutu kada ga je Manojlović nespretno faulirao. Golman Zvezde je potom ''pročitao'' stranu, ali nije uspeo da odbrani.

Grof Božović je u nastavku ubacio Adžića, Vujakliju i Stefana Miloševića s tim da se rezultat nije menjao.

Zvezda je u polufinalu Kupa gde su se nešto ranije plasirali Partizan, Čukarički i Vojvodina.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igra Se Do Reklame Ne Do Linije

    5. april 2017 | 22:08

    u zadnjih deset utakmica zvezda "preokretom" do pobjede....slucajnost ili kladionica.....

  • NK krcun idea fmp2

    5. april 2017 | 21:43

    Sudije ne odradile svoje nego treba ih nagraditi da sude neke inostrane utakmice njihovo znanje lopovluka prevazilazi okvire Srbije

  • Samo jako

    5. april 2017 | 18:55

    Moja velika želja je da pilotiram avionom !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA