Anelka već na udaru navijača

Francuski internacionalac i najskuplji igrač Šangaja, trenutno poslednje ekipe u prvenstvu, na meti kritika zbog izbegavanja naklona posle utakmice

  • 0

Kineska avantura Nikolasa Anelke ne ide onim putem kojem se Francuz nadao kada je potpisivao ugovor sa ekipom iz Šangaja. Poslednji poraz, na gostujućem terenu, od poslednje plasiranog Kingdaa sa 0:1, kapitena je doveo u nezgodnu poziciju, pošto je prilikom izlaska sa terena "upao" u verbalnu raspravu sa iznerviranim navijačem Šenhua.

Tradicionalni naklon posle svake utakmice od strane igrača navijačima prošao je bez Anelke i to je, ispostaviće se, najviše pogodilo dotičnog navijača.

- Zašto se nisi poklonio? - pitao je nekadašnjeg reprezentativca "petlova" navijač u hotelu u kojem su odseli i on i ekipa.

Situacija je pretila da se otme kontroli kada je Anelka ušao u raspravu...

- Ako želiš da se raspravimo hajde odmah da to uradimo - odgovorio je napadač i kapiten kineskog tima dotičnom navijaču.

Naravno, nije se tu sve završilo, jer je momak, koji je putovao više od 900 km u oba pravca kako bi svedočio porazu, nastavio sa "prozivkom":

- Za razliku od tebe, ja sam sam platio avion, hotel i hranu. Uzeo sam tri dana od posla da bih došao da vas bodrim, a ti? Šta si uradio?

Uznemireni Anelka nije imao pravu repliku, ali je odgovorio, kao i dete...

- Zašto ja? Zašto nisi prišao nekom Kinezu?

Incident je zaintrigirao i kineske medije, koji su primetili da je Anelka teren napustio što je brže mogao, a ni sam nije shvatio zašto mu je navijač prišao.

- Tebi sam prišao zato što si kapiten i zato što bi trebalo da budeš odgovoran i za naklon posle utakmice. Naklon koji je kod nas tradicija, bez obzira na rezultat. To je trebalo prvo da naučiš, jer ako ti ne poštuješ nas, nećemo ni mi tebe - završio je sa pričom rezignirani fan Šangaja.

Nikolas Anelka je u Kini odigrao 12 utakmica i postigao je samo dva gola, a tim je u očajnoj formi i posle pola kampanje u šampionatu ima samo 14 bodova. Šangaj trenutno deli poslednje mesto sa još dve ekipe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA