≫ 

BURAN DAN U HUMSKOJ: Tuča navijača, preokret Partizana protiv devetorice Surduličana! (VIDEO)

Đurđević ponovo čovek odluke

  • 94

Fudbaleri Partizana nastavili su da "dišu za vratom" Crvenoj zvezdi "tesnom", ali potpuno zasluženom pobedom nad Radnikom iz Surdulice posle preokreta u drugom poluvremenu meča u Humskoj - 2:1 (0:1).

Gosti su utakmicu završili sa devetoricom zbog isključenja Frensisa (prekršaj) i Gojkovića (prigovor asudiji odmah posle penala), a tako "okrnjeni" nisu mogli više od časnog poraza u meču koji je imao burnu uvertiru u režiji navijača koji su se sukobili van stadiona.

>>> Trojica navijača u Urgentnom centru posle tuče kod stadiona Partizana!

U pitanju je bio okršaj pristalica Zvezde i Partizana ispred stadiona o čemu više možete pročitati OVDE.

Na stadionu je takođe bilo bure: gosti su poveli, dugo vodili, grubom igrom "seckali" igru Partizana, ali takva strategija nije doveka mogla da "pije vodu". U nastavku, do izražaja je došao suvi kvalitet ekipe Marka Nikolić koji su daleko bolju i ofanzivniju igru krunisali preko Jankovića i Đurđevića iz penala.

>>> Grobari će opet biti besni na sudiju Obradovića: Pogledajte kakav je ofsajd svirao crno-belima pri 1:1! (VIDEO)

Teško je reći da li je Partizan u blagom padu forme, o čemu može da se polemiše posle dve "tesne" pobede (obe posle 0:1), ali ono što crno-belima nikako ne može da se ospori je dugi niz bez poraza koji traje od 20. avgusta.

Crno-beli su za pobedu protiv Radnika, za razliku od mnogih duela kod kuće, svojski morali da se potrude, pogotovo od trenutka kada je Arsenijević osetio lob asistenciju saigrača preko odbrane Partizana, i matirao Kljajića. Ispostavilo se da je to bila jedina šansa i jedina situacija vredna pomena pred golom domaćeg tima.

U nastavku, crno-beli su preuzeli inicijativu i zagospodarili terenom.

Za trud i želju nagrađeni su početkom drugog dela kada je, možda ne najbolji, ali svakako najagilniji igrač domaćeg tima Marko Janković uhvatio volej pred golom Čančarevića koji nije imao šanse da zaustavi taj šut - 1:1.

Previše gruba igra gostiju, koja je bila deo taktike, na kraju ih je koštala bodova u Humskoj, jer je Frensis zaradio žuti karton, a samo minut kasnije sudija Srđan Obradović svirao je penal za Partizan. Milovanović je rukom oborio Milenkovića, a Đurđević je potom bio neumoljiv sa "kreča", za preokret i novu "recku" u rubrici "pobede".

Odmah nakon gol, Gojković je zbg prigovora sudiji Obradoviću dobio drugi žuti karton, pa je i on, poput Frensisa, morao ranije na "halađenje". Bio je to i trenutak kada su definitivno potonuke sve nade gostiju da mogu do senzacije u Humskoj.

PARTIZAN - RADNIK 2:1

(Janković 55, Đurđević 79 - Arsenijević 18)

PARTIZAN: Kljajić - Vulićević, Milenković, Ostojić, Miletić - Everton, Kosović, Janković (od 90+2. Đuričković), Leonardo - Tavamba (od 70. Ilić), Đurđević (od 90. Jovanović). Trener: Marko Nikolić.

RADNIK: Čančarević - Milinković, Gojković, Žarković, Milovanović - Pejčić (od 45. Zorić), Žakula (od 57. Adamović) - Kjeremeh, Arsenijević, Trifunović (od 80. Zlatanović) - Radović. Trener: Simo Krunić.

Superliga Srbije, 29. kolo

Subota:

Partizan - Radnik 2:1

(Janković 53, Đurđević 78 pen - Arsenijević 18)

Nedelja:

Borac - Napredak 17.00

Rad - Crvena zvezda

Spartak - Metalac

Čukarički - Mladost

Javor - Voždovac

Vojvodina - Radnički Niš

Bačka - Novi Pazar

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA