Uefa odgovorila Anžiju: Mogući terorizam jači od fudbala

Evropska fudbalska unija morala da zabrani ruskom prvoligašu da u kvalifikacijama za Ligu Evrope igra u Mahačkali, jer je bezbednost pod znakom pitanja

  • 0

Evropska fudbalska unija (Uefa) odgovorila je na pismo ruskog prvoligaša Anžija, koji se pobunio protiv njene odluke da mu ne dozvoli da mečeve u Ligi Evrope igra na svom stadionu.

– Razumemo razočarenje vašeg kluba, ali je obaveza Uefe da garantuje bezbenost svim učesnicima njenih takmičenja. Izvršni komitet je odluku doneo na osnovu činjeničnog stanja, a to je da je nesigurnost u Dagestanu zbog mogućeg terorizma veoma visoka. To će podstaći vlade mnogih zemalja da se zabrinu za bezbednost svojih građana na spornoj teritoriji. Mi te odluke nikada ne donosimo lakog srca već i sada duboko žalimo što moramo da zabranimo igranje mečeva u Mahačkali – stoji, između ostalog, u Uefinom odgovoru.

Anži će kao petoplasirani tim ruskog prvenstva igrati od drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, od kojeg kreću i Crvena zvezda i Vojvodina. Protivnik 19. i 26. jula biće mu uspešniji iz susreta prvog kola između albanskog Fljamurtarija i mađarskog Honveda.

(Telegraf.rs / Foto: fc-anji.ru)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA