≫ 

Hamilton osvojio Kinu: "Prvenac" Britanca u novoj sezoni

Trostruki svetski prvak dominirao u Šangaju

  • 1

Britanac Luis Hamilton pobednik je druge ovogodišnje trke u šampionatu formule 1 vožene u Šangaju za Veliku nagradu Kine. 

To je Hamiltonu bila prva pobeda ove sezone, ukupno 55. u karijeri i rekordna šesta u Šangaju, koliko nemaju svi ostali vozači učesnici današnje trke ukupno na ovoj stazi.

>>> DRAMATIČNA SITUACIJA U KINI: Formula se zakucala u zid, delovi leteli na sve strane (FOTO) (VIDEO)

Drugi na cilj stigao je vozač Ferarija Sebastijan Fetel, treći Maks Ferštapen iz Red Bula, a iza njega je bio klupski kolega Daniel Rikardo.

Ključni trenutak trke dogodio se na njenom začetku, u četvrtom krugu, kada je pilot Zaubera Antonio Đovinaci doživeo udes što je uslovilo izlazak bezbednosnog vozila, a nakon "letećeg" starta i novi poredak koji je najviše unazadio Ferarijeve težnje ka najvišem plasmanu.

Hamiltona je najmanje pogodila pomalo haotična situacija i dala mu mogućnost da, iz kruga u krug, uvećava prednost ispred rivala.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Ipak, najveći podvig ostvario je trećeplasirani Verštapen koji je startovao sa 19. pozicije, ali je najpre perfektnim startom, a onda i isto tako kvalitetnom vožnjom stigao do podijuma.

- Bila je ovo trka puna izazova i stvarno sam uživao u njoj. Mislim da sam u prvom krugu prestigao devet bolida tako da mogu slobodno da konstatujem da je ovo bila odlična trka za mene - rekao je Verštapen.

Drugoplasirani Fetel pojasnio je zbog čega je bezbednosno vozilo za njega nije bilo najsrećniji trenutak trke.

- "Sejfti" vozilo je izašlo taman kada sam osetio da su gume počele da budu mnogo brže, ali je svakako bilo uzbudljivo. Zaglavio sam se u boksu više nego što je trebalo, posle toga sam jurio Hamiltona... Bio je to dobar duel. Dobra zabava - rekao je Nemac.

Back on top. Congrats Lewis/Merc! Well deserved

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA