Van Persi ne želi da produži ugovor sa Arsenalom

Holandski fudbalski as izjavio da se njegovo viđenje budućnosti kluba razlikuje od viđenja trenera Vengera i rukovodstva

  • 0

Holandski fudbalski as Robin van Persi (28) odlučio je da ne produži ugovor s engleskim velikanom Arsenalom u koji je došao 2004. iz Fejenorda. Ugovor ističe na kraju sledeće sezone, a ako londonski tim želi da zaradi, moraće da ga proda pod hitno.

– Kao to sam pričao ranije, po završetku sezone sam se sreo sa trenerom Arsenom Vengerom i izvršnim direktorom Ivanom Gazidisom. Razgovarali smo o strategiju kluba. Ne želim da govorim o detaljima, ali posle tog sastanka, uprkos velikom uvažavanju Vengera, saigrača i navijača, odlučio sam da ne produžujem ugovor, jer su nam različita viđenja kako treba da se razvija klub. Želeo sam da osvajam trofeje s Arsenalom i da doprinesem vraćanju stare slave. Presekao sam posle dugog razmišljanja. Navijači mogu da na uvaže moj stav, ali do njihovog mišljenja uvek ću da držim. Ponosan sam što sam bio deo kluba. Tu sam odrastao, postao muškarac i fudbaler. Uvek sam se trudio da to klubu vratim na terenu. Kroz dve nedelje Gazidis se vraća sa odmora i obavezno ću da saopštim ako dođe do nekih pomaka – rekao je za „Gardijan“ Van Persi, koji je u blistavoj prošloj sezoni bio najbolji strelac engleskog prvenstva.

U klupskom saopštenju se kaže:

"Moramo da uvažimo Van Persijevu odluku. Po važećem ugovoru on ostaje naš igrač i sledeće sezone. Sigurni smo da će Robin profesionalno da obavlja svoje obaveze. Arsenal s njim ima velike ambicije u idućoj sezoni."

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA