Tri scenarija o napadu Delija na Grobare ispred Juga, a tu je i jedna nelogičnost (VIDEO)

Sukob večitih rivala ispred južne tribine stadiona u Humskoj potresao je Srbiju u subotu, a danas vam približavamo moguće scenarije sukoba Delija i Grobara

  • 73

Duel Partizana i Surdulice neočekivano je u subotu bio tema dana u Srbiji, ne zbog teške pobede crno-belih, već zbog tuče navijača koja se desila pred sam početak meča. Tada su navijači Zvezde maskirani crno-belim šalovima utrčali na sam plato ispred južne tribine stadiona Partizana, gde je došlo do okršaja.

>>> SEVALI KAIŠEVI, GAZILI SE, LETELE BAKLJE: Pogledajte snimak opšte tuče navijača kod Juga! (VIDEO)

Haos se donekle preneo i na tribine među Grobarima koji su već ušli na stadion, pa su se tamo haotično ponašali, sklanjali zastave, pa jurili ka izlazima.

Po forumima se uveliko raspreda o isplaniranoj navijačkoj akciji Delija u kojoj je cilj bio da se Grobarima na samoj utakmici otmu zastave i da se faktički ugase tim činom.

Delije će svakako moći da se hvale pred rivalima da su napali najvećeg rivala bukvalno u njegovoj kući i da su Grobari bežali ispred samog juga posle jednog juriša Zvezdinih huligana.

Ipak, prema poslednjim informacijama, akcija nije u potpunosti uspela, odnosno nije došlo do zaplene zastava koje su bile glavni cilj crveno-belih pristalica.

Same informacije o navijačkim akcijama retko možete dobiti i uglavnom se čuvaju u strogoj tajnosti kod onih koji su bili njeni akteri.

Donosimo vam tri scenarija napada Delija na Grobare i kako je akcija zapravo trebalo da izgleda, kao i nelogičnost koja se može videti na snimku.

1. DELIJE ŽELELE DA DOBIJU TUČU S GROBARIMA I NATERAJU IH DA BEŽE ISPRED SVOG STADIONA

Prointskrin: Youtube/DanasConferences Prointskrin: Youtube/DanasConferences

Moguće je i da Delije nisu imale plan da otmu zastave, već da samo dobiju tuču protiv Grobara. Pobeda u tuči nad najvećim rivalom je u navijačkom svetu vrhunac i jedan od najvažnijih ''trofeja'', iako se on materijalno ne prezentuje.

Prepričavaju se mnoge tuče decenijama unazad, tako da to ostane kao svojevrsno predanje na kome se hrane i na kojima odrastaju nove generacije huligana.

Ako je plan akcije bio takav, Delije mogu da budu zadovoljne jer su naterale Grobare da beže pred svojim stadionom, a nekoliko njih su i pretukli, poput nesrećnog navijača Partizana koji je pao, pa je brutalno izgažen na asfaltu od strane sedmorice Delija.

2. ZVEZDINI HULIGANI, MASKIRANI CRNO-BELIM ŠALOVIMA HTELI DA UĐU NA JUG S KUPLJENIM KARTAMA

Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Drugi scenario koji su izneli neki ''insajderi'' na navijačkim forumima i o kojima govore neki svedoci ispred stadiona Partizana, navode da su Zvezdini huligani želeli u velikom broju da uđu na sam jug i da se na samoj tribini obračunaju sa Grobarima, otmu im zastave i tako im nanesu najveću sramotu u istoriji.

Ipak, ovo je bio i veoma rizičan scenario, jer koliko god Grobari trenutno bili slabi, jer su u najvećoj krizi od kako postoje, ući na tuđu tribinu u velikom broju, napasti ih u njihovoj kući, ravno je samoubistvu. Upućeni u dešavanja na južnoj tribini ipak misle da je ovakav scenario bio moguć zbog rasula na Jugu, i smatraju da bi Delije bez problema mogle da izvedu ovakvu akciju da ih je još 100 bilo uključeno u nju.

3. DELIJE POSLALE ''IZVIĐAČE'' NA JUG, PLANIRALI DA POKUPE ZASTAVE I PREDAJU IH GRUPI KOJA IH JE ČEKALA ISPRED STADIONA

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Zvezdini navijači su u prošlosti imali nekoliko akcija koje su ličile na pravu vojnu akciju. Tako je pre nekoliko godina, pred 145. večiti derbi 2013. godine, oteta zastava Hed Hantersa, jedne od tada najjačih grupa Grobara na Jugu, koja je dolazila na utakmice iz Obrenovca.

U brutalnoj tuči kod Umke Delije su zaplenile zastavu i barjak s pit bulom, koja je godinama bila ponos Grobara. Prema pričama Grobara, Delije su danima snimale i planirale akciju, slale su pojedince na južnu tribinu da ''skenira'' ko nosi zastave, na koji način, kojim kolima... Kada su dobili potrebne podatke krenuli su u akciju.

Postoje pretpostavke da su to i sada radili, baš pred večiti derbi, koji bi trebalo da bude odigran za tačno osam dana, sledećeg ponedeljka u plej-ofu Superlige.

Takođe postoji verzija i da su ti izviđači imali nameru da pokupe neku zastavu i pojure ka izlazu gde bi ih čekala veća grupa Delija, koja je i išla u napad na Grobare ispred Juga.

NELOGIČNOST: POLICIJA SVE GLEDA NA BULEVARU IZNAD I NE REAGUJE

Printskrin: Youtube/AM Video7S Printskrin: Youtube/AM Video7S

U celoj ovoj akciji nelogično je jake snage policije, koje su bile stacionirane na vrhu bulevara ne reaguju. Iako je tu billo desetine žandarma, nekoliko marica i policijskih automobila, što se na snimku i vidi, može se primetiti da nisu reagovali kada su Delije napale Grobare, niti kasnije kada počinju da se povlače u kontra-udaru navijača Partizana.

Zatim je usledio novi udar Delija, koje su se pregrupisale upravo u ulici gde je i sama policija bila smeštena. Ponovo nismo videli reakciju policije, koja je možda tada i mogla da spreči da dođe do bliskog susreta.

Epilog cele situacije jeste da su tri osobe povređene i da su završile u Urgentnom centru, i prava je sreća da nije bilo nastradalih ili teže povređenih.

Pogledajte i ceo snimak sukoba Grobara i Delija pred južnom tribinom:

I vi u komentarima možete da iznesete svoju teoriju, saznanja, kao i sve šta mislite o ovom sukobu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1989

    9. april 2017 | 12:14

    Ostavili me decki

  • Sibin

    9. april 2017 | 12:03

    Policija gleda?e moja drzavo propala!

  • Delije Čikago

    9. april 2017 | 13:56

    Toga će biti i za 100 godina, tu nema leka, tek kad čovek odraste shvati da je to besmisleno, učestvovao sam u bezbroj tuča do 96-te, to je tako glupo i nezrelo, jedino što su tad bile čiste tuče, ali to ne menja ništa, jer ništa nije vredno jednog ljudskog života.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA