Dejo Savićević: Zvezdine titule su izgubile sjaj, iako je napravljena velika pompa!

Legendarni Genije smatra da bez Evrope Zvezda nije ona prava, bez obzira na uspehe u domaćem prvenstvu

  • 26

Legendarni fudbaler Crvene zvezde, Dejan Savićević, koji je sa klubom sa Marakane osvojio najvrednije trofeje 1991. godine - titule prvaka Evrope i sveta, dao je intervju za Novosti u kome je pričao o aktuelnoj situaciji u crnogorskom fudbalu, izboru za člana se dotakao i sadašnje situacije u voljenom klubu.

>>> Tim 11 najomraženijih Zvezdaša u očima Grobara: I Savićević je na listi zbog dva razloga (VIDEO)

Genije je istakao da prati igre Zvezde, ali da uprkos osvajanju titule, ona nema pravi sjaj jer nije praćena plasmanom u evropsko takmičenje.

- Svakako da pratim igre Zvezde. Međutim, titula ipak nije dobila sjaj, iako je bila napravljena velika pompa - rekao je Savićević, a zatim i dao objašnjenje zašto tako misli.

- Jer se na tome stalo. U Evropi su izostali rezultati. Ispustili su plasman u Ligu šampiona i Evrope. Onaj nesrećni drugi gol Ludogoreca raspršio je snove, bar zasada - jasan je Savićević.

Foto: MNPress Foto: MNPress

Takođe, legendarna desetka se prisetila dva trenutka u karijeri zbog kojih i dalje oseća žal, a jedan od njih vezan je i za Zvezdu.

- Žalim što nisam odigrao finale Kupa evropskih šampiona 1995. godine Milan - Ajaks, jer me u tome omela povreda koju sam zaradio dve nedelje ranije. A bio sam u vrhunskoj formi.

- Tu je i ona čuvena utakmica u finalu Super kupa, kada je Zvezda rasturila čuveni Mančester junajted uprkos minimalnom porazu od 1:0 na "Old Trafordu". Na našu žalost, revanša nije bilo zbog političke situacije u Jugoslaviji, pa je tako taj trofej bez borbe poklonjen engleskom timu - istakao je Savićević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuco

    9. april 2017 | 14:27

    Evo javljaju su navijaci PFC Gradjanskog Zagreb 32 Zagorska. Nikad nista u evropi dok je sveta i veka i dok je ljudi na planeti. Grashopers,Levski su vas rang a na usatom peharu ovako je ugravirano 1990 Milan, 1991 Crvena Zvezda, 1992 Barselona a gde ste vi? I ne mesajte mi male sportove sa najvecom sporednom stvari na svetu, fudbalom.

  • GdK

    9. april 2017 | 13:37

    ZATO je 9 mesto privatne djordjijeve-VAJLD KARD EL od 500 000$ za upad, ZASIJALO "ZLATNIM SJAJEM", OBJASNJENO demagogijom i spinovanjem ZLOG "DUHA iz LIMENKEEE", ENO, izrentirani panteri&LIMENKE i ex dileje server JOS "SLAVE"...!!!

  • Zule .

    9. april 2017 | 13:45

    Dejo legendo. Doci ce vreme da opet dodjes u svoju Zvezdu. Ti si jedna od legendi za sva vremena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA