Šest najbrutalnijih tuča Delija i Grobara koje su snimljene kamerom, plus 2 bonus snimka (VIDEO)

Istorijat sukoba navijača Zvezde i Partizana dug je više decenija, a u njima više od trideset godina možemo da vidimo i ozbiljno nasilje, poput onog koje je uzdrmalo Srbiju

  • 21
Prointskrin: Youtube/DanasConferences Prointskrin: Youtube/DanasConferences

Vest o tuči Grobara i Delija ispred stadiona Partizana neporedno pred početak meča crno-belih protiv Radnika iz Surdulice odjeknula je ne samo Srbijom, već i regionom, ali i u inostranim medijima.

Pošto se bliži večiti derbi, Zvezdini huligani su želeli da naprave akciju i verovatno zaplene neki od ''navijačkih trofeja'' u vidu zastava ili barjaka.

>>> Tri scenarija o napadu Delija na Grobare ispred Juga, a tu je i jedna nelogičnost (VIDEO)

Pošto je prethodni derbi koji se igrao na Marakani prošao bez većih incidenta i sve se završilo samo na neviđenom prozivanju jedan na jedan Delije i Grobara na istoku. može se reći da za reputaciju navijača večitih rivala, dugo nisu viđene ovako ružne scene, naročito ne na ulici.

Prisetićemo se i nekih od njih, u nadi da ih više neće biti i da će naredni derbi, koji je zakazan za 17. april, proći u najboljem redu.

6. Tuča na 147. derbiju kao najava za krvave sukobe na Marakani

Sukob između Zabranjenih i Delija na fudbalskim derbijima počeo je na 147. večitom derbiju na stadionu Partizana, kada su Grobari krenuli u napad na pristalice Zvezde koje su bile u uglu istoka prema Severu, a zatim je došlo i do bliskog susreta, preskakanja ograde i tuče u koju se umešala i Žandarmerija.

5. Tuča Delija i Grobara na Marakani na 148. večitom derbiju

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Jedna od najvećih i najkrvavijih tuča na derbiju posle nekoliko godina viđena je  na 148. večitom derbiju, gde je došlo do velikoh sukoba na istoku između Grobara i Delija. Pristalice Partizana, koji sebe zovu Zabranjeni, i koji se nakon pomirenja među Grobarima nisu vratili na Jug, izazvali su pravi haos pred sam početak derbija.

Pet minuta pre nego što je počeo, krenuli su kao po komandi ka Severu i usput se sukobili sa navijačima Zvezde koji na istoku. Došlo je do velikog okršaja, koji je uslovio pokušaj Zvezdinih navijača sa Severa da preskoče ogradu i pređu na istok kako bi se sukobili sa Grobarima.

Zatim je usledila i tuča sa Žandarmerijom, koja je upala na severnu tribinu i nastao je opšti haos, a sve to možete videti u priloženim snimcima.

4. Tuča Delija i Grobara na 151. večitom derbiju

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Gotovo preslikana situacja sa 148. večitog derbija viđena je i na 151. derbiju. Grobari su krenuli sa istoka identično kao i na derbiju pre toga. Ponovo je došlo do sukoba sa navijačima Zvezde na istoku, i opet su Delije pokušale sa Severa da prođu na istok i sukobe se sa Grobarima, a zatim je Žandarmerija ušla na Sever i počela je brutalna tuča.

3. Tuča Delija i Grobara udruženih s navijačima PAOK-a na košarkaškoj utakmici

Jedan od najvećih sukoba između Delija i Grobara na košarkaškoj utakmici viđen je 2004. godine na utakmici ULEB kupa između Zvezde i PAOK-a, kada su u Pionir došle i pristalice grčkog tima, koji su u bratskim odnosima sa Grobarima, koji su takođe bili u hali kao podrška svojoj braći iz Grčke.

U jednom momentu utakmica je prekinuta, krenule su da lete baklje ka delu tribine gde su bili navijači PAOK-a i Grobari, Delije su se zaletele ka tom delu Pionira i onda je nastao opštih haos i žestok okršaj dve grupe.

2. Tuča na 85. večitom derbiju

I sada već davne 1989. godine bilo je žestokih sukoba među Delijama i Grobarima, a jedan od najžešćih viđen je na 85. večitom derbiju, odmah nakon poslednjeg sudijskog zvižduka, kada su navijači Zvezde i Partizana uleteli na teren, nakon čega je usledila opšta tuča na travnjaku Marakane, gde su se koristile motke, štapovi od barjaka, ali se uglavnom na obe strane išlo na ruke.

1. - Tuča na 115. večitom derbju - Prvi derbi koji nije odigran do kraja!

Slično kao na 85. derbiju, bilo je i na 115. večitom derbiju, a to je bio ujedno i jedini derbi koji se nije odigrao do kraja, odnosno koji je zbog incidenata prekinut. Bilo je to turbulentno vreme, odmah posle revolucije 5. oktobra i zbacivanja Slobodana Miloševića sa vlasti.

Policije jedva da je i bilo da obezbeđuje stadion, a onda je počeo opšti haos posle samo nekoliko minuta igre. Prvo je nekoliko Grobara utrčalo na teren, a zatim je krenuo kontra-napad Delija koji su masovno uleteli sa Severa i otišli čak do južne tribine, da bi je Grobari nakon toga i napustili.

To je i dan danas verovatno najžešća tuča Delija i Grobara u istoriji njihovih sukoba.

BONUS TUČE:

Neki sukobi slučajno su snimljeni, poput tuče ispred hale Pionir pred duel Partizan - FMP, kada su Delije napale Grobare ispred hale.

Takođe, pred 152. večiti derbi viđeno je brutalno prebijanje jednog Grobara od strane veće grupe Delija.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boske100

    9. april 2017 | 23:01

    A zašto se o kriminalcima toliko piše? Samo nas obavjestite kada svi ti "navijači" budu iza rešetaka.

  • ЖИКА ЖИВАЦ

    9. april 2017 | 22:50

    Moj glas za ćelavog matorca koji je vratio u detinjstvo onog papana sa bakljom!

  • Posmatrac

    9. april 2017 | 23:33

    Grobari mogu ici na Olimpijadu kako brzo beze!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA