≫ 

Cedevita kasnila u Beograd zbog problema sa policijom, Radonjić poručuje: Odoh da vidim ko je spreman da igra!

Trener Zvezde pozvao navijače da ispune Pionir jer je važnost prvog meča najveća, ali dodaje da će tek posle treninga znati ko je spreman za ovaj duel

  • 8

Veliko finale ABA lige za sezonu 2016/2017 počinje prvom utakmicom između branioca titule košarkaša Crvene zvezde mts i starog poznanika crveno-belih, ekipe Cedevite iz Zagreba.

>>> Zvezdaši priredili emotivan doček košarkašima na aerodromu! (VIDEO)

Ovo je ekipi Crvene zvezde treće uzastopno finale, a u poslednjem eliminacionom susretu sa ekipom iz Zagreba, crveno-beli su prošle sezone sa 2-0 obezbedili prolaz u finale, kasnije i osvojili titulu u duelima sa ekipom Mega Leksa.

Cedevita u finalu neće moći računati na Marka Arapovića, pred kojim je višemesečni oporavak, dok je Boutrajtu prognozirano da će s terena izostati desetak dana tek će biti poznato koliko će utakmica finalne serije propustiti.

U prve dve utakmice u Beogradu na klupi Cedevite neće biti ni prvog trenera Veljka Mršića jer je on suspendovan zbog komentarisanja suđenja. Upravo je Mršić kasnio na konferenciju zbog problema na granici, ali i sa policijom.

- Izvinjavamo se zbog kašnjenja. Bila je gužva na granici, a potom smo morali i da usporimo jer nas je zaustavila policija i zatražila da poštujemo propise - rekao je Mršić.

Trener srpskog evroligaša Dejan Radonjić ponovio je važnost ove finalne serije

- Jasna je važnost ovog finala, mi smo puno pričali o tome od samog starta sezone u svakoj prilici, jer je bilo od starta sezone poznato šta je prioritet. Odigrali smo dobro sezonu, Cedevita je takođe odigrala dobro i realno je da se nađemo u finalu.

- Napravili su tim da bi pokušali da se vrate u Evroligu, imaju kvalitet i iskustvo da igraju na različite načine, a u meču protiv Partizana pokazali su da i u teškim uslovima i u dodatno otežanim okolnostima mogu da odigraju dobro.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Imali su malo vremena, šest dana od prošle utakmice protiv Cibone da sve to poslože. Mi smo, s obzirom na svoje okolnosti, to u hodu rešavali.

- U toj problematici smo više od dva meseca, igraćemo bez Jovića. Raspored nije human, ali je jedini moguć. Mi smo tek stigli iz utakmice, doputovali smo u Beograd u subotu uveče. Idem posle konferencije na trening, pa ćemo videti ko je sve spreman za utakmicu, nadam se da nije ostavilo traga, ali svakako okrnjeni jesmo.

- Moramo da možemo i pokušaćemo da ostvarimo pobedu, s obzirom na to da smo fokusirani na prvi meč i na to da u njemu dođemo do pobede. Značaj meča je jasan i nama i svima koji dođu u Pionir i to treba da bude jasno - rekao je Radonjić.

Trener Cedevite Veljko Mršić izuzetno ceni Zvezdu.

- Pripremili smo se dobro, sveži smo i videćemo kako ćemo reagovati. Idemo da igramo protiv jedne od 10 najboljih ekipa Evrope. Nisu, nažalost, ušli među osam najboljih, ali to ne menja ništa. Odigrali su stvarno odličnu sezonu. Teško će to biti ponoviti za bilo koju ekipu s ovih prostora.

- Međutim, mi smo se dobro pripremili. Znamo gde ih trebamo napadati, a videćemo hoćemo li uspeti, jer na drugoj strani će biti jako dobra ekipa, dobro utrenirana i čvrsta na domaćem terenu - rekao je Mršić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ЖИКА ЖИВАЦ

    9. april 2017 | 20:16

    Kako je dobro videti vas opet....

  • Bojan pfc

    9. april 2017 | 21:37

    Kad isti sponzor organizuje duel svojih mezimaca,docekajte goste sa choko kukies

  • Aleksa

    10. april 2017 | 16:42

    Hvala veliko Cedeviti sto je ugasila kk partizan igokea mts mali klub

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA