Trener Detroita priznao: Ogrešio sam se o Marjanovića! (VIDEO)

Konačno mu je "svanulo"...

  • 6

Bilo je potrebno da prođe gotovo čitava sezona da trener Detorita Sten Van Gandi shvati jednu stvar: Boban Marjanović mora da igra više.

Srpski košarkaš, koji je u Pistonsima rangiran tek kao treći centar, počeo je da dobija veću minutažu tek kada je postalo jasno da ekipa iz "Motauna" više nema ni matematičke šanse da se plasira u plej-of.

Tada je na scenu stupio "Bobinator" koji je iz utakmice u utakmicu, zaključno sa poslednjom protiv Orlanda, punio kolone "poeni" i "skokovi" dvocifrenim ostvarenjima.

>>> PROTIVNICI BEŽALI OD BOBIJA KAD JE KRENUO NA ZAKUCAVANJE: Dabl-dabl Marjanovića uz kidanje obruča u poslednjem napadu (VIDEO)

Otud i logično pitanje za trenera Van Gandija posle duela sa Orlandom: Da li ozbiljnije računa na Bobana za narednu sezonu imajući u vidu njegove igre u poslednjih nekoliko utakmica?

Van Gandi je očito imao mnogo toga da kaže o Bobanu...

- Pre nego što je sezona počela rekli smo da Boban neće imati prostora za igru. Ali, ipak smo skočili godinu unapred kako bismo ga potpisali. Igrao je prilično dobro - rekao je trener-menadžer Pistonsa i onda, sa zadrškom u glasu, priznao:

- Ogrešili smo se o Marjanovića, jer ništa nismo uradili kako bismo igru gradili oko njega, ni u odbrani, ni u napadu. Potrebno je bilo da uradimo neke stvari u odbrani kako bismo mu pomogli, dok u napadu moramo više da mu dajemo loptu. On je bio naš treći centar i nismo gradili igru na njemu, ali sigurno hoćemo u budućnosti. Kao što sam već rekao, on je sila u napadu i može da uradi mnogo više nego što je dosad uradio

Van Gandiju je jasno da će naredne sezone igru pod košem delom morati da podređuje Marjanoviću.

- Nismo uradili mnogo da on dobija više loptu u reketu, a on sam može da iskreira mnogo lakih poena za tim. To je ono što nam je potrebno od njega, jer promašujemo mnogo lakih šuteva. Moramo zajedno da poradimo na svemu tome.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA