FMP ima trećeg trenera ove sezone!

Umesto Branka Maksimovića, koji je smenjen pre dva dana, ekipu će u Superligi voditi Dušan Alimpijević

  • 4

Košarkaški klub FMP iz Železnika postavio je Dušana Alimpijevića za novog trenera, umesto smenjenog Branka Maksimovića.

Odluka je doneta jednoglasno na sednici predsedništva kluba, a Alimpijević je već jutros obavio prvi trening sa ekipom devet dana pred početak Superlige Srbije i meč sa Mega Leksom na startu.

Nije poznato niti obrazloženo zbog čega je smenjen Maksimović koji je ostvario solidne rezultate u ABA ligi gde je ekipa zauzela 9. mesto. Maksimović je došao krajem novembra prošle godine. umesto Slobodana Klipe, koji je prethodno više puta smenjivan u FMP-u.

Još čudnije deluje ovaj potez kluba koji treba da razigrava igrače za Zvezdu, a ne da juri rezultate, pa treneri ne bi trebalo da imaju nikakav pritisak. Osnovno je pravilo da kad se izabere trener svi stanu iza njega i pdoržavaju ga, ako misle da vredi, ako ne vredi onda je greška Uprave kluba koja ne zna da prepozna dobrog trenera.

Alimpijević, nekadašnji košarkaš Vojvodine, trenersku karijeru počeo je kao pomoćnik u novosadskom klubu, a ove sezone beležio je odlične rezultate sa subotičkim Spartakom.

- Alimpijević se smatra jednim od najperspektivnijih trenera u Srbiji. Osnovni cilj u domaćem šampionatu je osvajanje jednog od četiri mesta koja će obezbediti učešće u ABA ligi sledeće sezone - navodi se u saopštenju "pantera".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GROBAR spalio Đenku

    13. april 2017 | 22:31

    Zar ne ostaje Dejan Radonjic?

  • Partizan najtrofejni SRBSKI klub 92' a ko ste vi?

    14. april 2017 | 16:39

    Pa kad imaju dva kluba mogu i 3 trenera jer tako su u mogucnosti,gazda im je isti cak i igraju na istom terenu kao domacini fmp2 malo slabiji od fmp1 al tu su ne zna se ko je veca komedija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA