≫ 

Legenda hrvatske košarke: Zvezda je silovala i maltretirala Cedevitu, otišao sam iz hale na kraju 3. četvrtine!

Nekada se bežalo sa postolja, sada se odlazi iz hale zbog poraza

  • 9

Čuveni hrvatski košarkaš Zoran Čutura, koji je svojevremeno osvojio svetsko zlato sa Jugoslavijom 1990, bez dlake na jeziku je govorio o utakmici Cedevita - Crvena zvezda.

On je u kolumni za portal Germanijak.hr oštro govorio o flegmatičnoj igri Cedevite, koja je delovala potpuno zadovoljno drugim mestom i koja je igrala bez ikakvog žara u finalnoj seriji.

- Zvezda je vrlo uverljivo, autoritativno, suvereno, prošla kroz 'dvojku' Doma sportova i još je jednom pokazala i dokazala da je najbolja regionalna ekipa i da apsolutno zaslužuje Evroligu. Moja je pogrešna procena bila u tome što sam mislio da će im ozbiljno faliti prvi plej Jović – skrušeno priznajem grešku. I mislio sam da će Cedevita pružiti ozbiljan, dostojan otpor.

- Ništa od toga – na parketu su reagovali baš onako kao što su reagovali i izvan parketa na odluku o suspenziji trenera Mršića zbog – u osnovi benignih – izjava na račun sudija. Mlako. Nikako. Kao da su zadovoljni tim drugim mestom u regiji i iskorakom u Evropu, kao da su zadovoljni sadašnjim stanjem stvari, sadašnjim poretkom.

Žali Čutura što velikani neće doći u Zagreb, ali još više zbog nedostatka ratničkog duha u timu.

Foto: youtube.com Foto: youtube.com

- Nisam se nasekirao kao navijač Cedevite, makar bih i ja voleo ponovo videti Real, Pao i Fener u Zagrebu, nego zato što sam se nekad bavio tim sportom – prilično ozbiljno – i bilo mi je užasno vidjeti tu sekvencu. Maltretiranje. Silovanje. Strašno, uzmu ti loptu iz ruke pet puta za redom… To se ne može i ne sme dogoditi - iskren je Čutura, uz slikovitu paralelu igračkih kadrova.

- Zvezdi s klupe kod prvih rotacija ulazi iskusni Simonović da održi ritam, digne odbranu i unese dodatni bezobrazluk i čvrstinu, Cedeviti kod prvih rotacija ulazi Musa, koji ne igra košarku, nego se igra košarke. Ipak je to razlika. Rekoh, Zvezda ima rešenja. Barem za ovakve suparnike kakav je Cedevita.

Nekadašnji dvostruki prvak Evrope sa Cibonom nije mogao da odgleda meč do kraja.

- A za konačni odlazak s utakmice odlučio sam se nakon treće deonice – bilo je minus sedamnaest, pobednik je bio odlučen, i nisam želeo gledati i slušati naslađivanje onih dvadesetak Zvezdinih navijača, koji su nadglasavali ostatak dvorane. Mislim – imaju ljudi pravo na to, takve su bile okolnosti, takav je bio razvoj događaja, došli su u Zagreb tome se i nadajući. Ali ipak nisam takav mazohista da to gledam i slušam uživo. Ceo tekst možete pročitati na Germanijaku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nbg

    14. april 2017 | 14:33

    Isto sam se ja osećao kao klinac kad dodjes u Bg sa Drazenom , Nakićem , Acom , Arapovicem i dobije Zvezdu...a stil što si imao meni super i strašan si bio kosarkas

  • Звездa €^®®¥¥£©

    14. april 2017 | 13:56

    Еееех, теби је само у финалу тако. А шта мислиш како је некима које више пута годишње тако...сад су се додуше мало провукли јер сте их избацили.

  • Delije Čikago

    14. april 2017 | 15:58

    Sve najbolje legendo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA