≫ 

RTS ostaje bez Olimpijskih igara? U toku je bitka za prava od nekoliko miliona evra

Diskaveri koji je kupio prava za 1,3 milijarde evra ima svoj Eurosport, pa je otvoreno pitanje na kojim kanalima ćemo gledati Igre sve do 2024. godine

  • 4

Godinu dana posle Olimpijskih igara poznato je da je globalni partner MOK-a u izboru za "domaćina" prenosa Diskaveri, kompanija pod čijim pokroviteljstvom je i čuveni Eurosport.

Ono što ne znamo jeste ko će biti vlasnik prava za prenose letnjih i zimskih igara u Srbiji, najpre za Pjongčang 2018. godine, a zatim i u Tokiju 2020. godine, kao i ZOI u Pekingu 2022. godine, odnosno Igre 2024. godine (kandidati Los Anđeles i Pariz).

BBC je izgubio trku sa Diskaverijem čiji vrh uveliko pregovarama oko prava sa zemljama koje će preuzimati signal tokom planetarnih smotri sporta.

Direktor kompanije Viktorija Dejvis istakla je da se u Srbiji uveliko pregovara oko vlasnika TV prava za Igre. I očigledno je da RTS nije jedini i "sigurni" kandidat.

- U Srbiji, kao i na drugim tržištima, u pregovorima smo sa različitim partnerima u vezi sa pravima prenosa 2012-2014. Kako se OI budu približile, iznećemo više detalja. Naša ambicija je da približimo Igre većem broju ljudi na više ekrana nego ranije - rekla je Dejvis za TV dodatak Večernjih novosti.

Srbija je godinama u situacii da Olimpijske igre gleda samo na kanalima Javnog servisa Srbije, praktično konkurenta nije ni bilo, ali je pitanje hoće li to biti i u narednom ciklusu. Naravno, i ovog puta je na talonu nekoliko miliona evra, koliko koštaju prava plus sve potrebne stvari za organizaciju i put televizijskog tima.

PAKET PODRAZUMEVA

ZOI Pjongčang  9-25. februar 2018. godine

LOI Tokio 24. jul - 9. avgust  2024.

ZOI Peking 4-22. februar 2022.

LOI (Pariz ili LA) 2024.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Robin Hud

    15. april 2017 | 09:29

    Uz put nije mi bas potpuno "jasno" ta prica oko "prava". Javni servis bi "morao" da prenosi takva sportska desavanja, ali i mnoga druga. Gledajuci RTS nakon Olimpijade u Riju, koja je uz put odradjena na visokoprofesionalnom nivou, postavlja se pitanje - sta radi sportska redakcija RTS? Kako oni zaradjuju svoje plate? Soortsjim Dnevnikom, minutom u ostalim inf.emisijama...premalo i presiromasno za "elitu" sportskog novinarstva kod nas! Sta je sa sa nasom fudbalskom ligom, kosarkom, odbojkom, rukometom...Da nije Dejvis kupa i jos nekih turnira, civek da zaboravi da i postoji Sportska redakcija RTS. Da neko pogresno ne shvati, ovaj komentar nije "protiv" ni "za" sportske ekipe RTS-a! Ovde je rec, pitanje, o finansiranju Javnog servisa i omogucavanja da ga, sem Dnevnika, narod identifikuje kao Javni servis.

  • Bole

    14. april 2017 | 17:40

    Ajde kupujte ta prava da mozemo da uzivamo. Ionako pare trosite na gluposti

  • Raša

    14. april 2017 | 21:53

    Sve ćeto budžet pokriti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA