≫ 

Batalio je fudbal kada je promašio gol sa dva metra, otišao je u teretanu i počeo da diže, a onda postao najjači! (VIDEO)

Rade Savić srpski powerlifter na jednom treningu podigne i do 30 tona tereta

  • 10

Stalno čitate o srpskim sportistima koji postižu izvanredne rezultate u fudbalu, košarci, tenisu, vaterpolu itd.

>>> Novinarka Telegrafa pokušala da obori ženski rekord u benču od 115kg! "Zamalo" da uspe! (VIDEO) (FOTO)

Konstantno vas bombardujemo učinkom Nikole Jokića u NBA ili o tome da li su Matić, Ivanović ili Mitrović odigrali dobro u Premijer ligi. Ipak, pravi sportski heroji se nalaze među nama, običnim narodom.

Jedan od njih je Rade Savić. On je svetski rekorder u powerliftingu u disciplini benč press sa 290 kilograma bez opreme, dok je u federaciji u kojoj se koristi oprema podigao 370 kilograma!

>>> Podigao 270 kilograma na benč presu! Rade Savić dominirao na Svetskom Kupu u power liftingu!

Rođen 27. aprila 1984. godine u Gornjem Milanovcu, gde je završio osnovnu i srednju školu. Po zanimanju je tehničar za biotehnologiju.

Foto: Marko Jovanović Foto: Marko Jovanović

 

Danas zivi i radi u Smederevu. Ima i zvanje telohranitelja, privatnog detektiva i agenta obezbeđenja. Takođe, radi na obezbeđivanju raznih domaćih i stranih VIP ličnosti.

Sa svojih 190 cm i 140 kg, na treninzima, bez ikakvih problema, podiže teret od 360 kg.

Pogledajte intervju sa Radetom Savićem

BIVŠI ATLETIČAR POSTAO DIZAČ TEGOVA

Njegovi počeci se vezuju za atletiku. Ovaj sport je trenirao od svoje devete do šesnaeste godine, i to vrlo uspesno, osvojivši preko 30 priznanja. Zato su ga zvali i Rade Ferari.

>>> Srbin je najjači na benč presu! Rade Savić digao 280kg, postavio svetski rekord (FOTO)

- Atletika je odičan sport, najbolji, verovatno me je i ona oblikovala u smislu snage i izdržljivosti. Ona je najveći krivac što sam ostvarivao zapažene rezultate u powerliftingu - kaže Savić za Telegraf.

Foto: Marko Jovanović Foto: Marko Jovanović

Kasnije se oprobao se i kao desno krilo u mlađim selekcijama FK Takovo, ali je, ipak, odlučio da svoju sportsku karijeru gradi u Powerlifting-u, sportu snage. Izabrao je disciplinu bench press...ili je ona izabrala njega.

Naime, kao dečak od 16 godina otišao je u teretanu, legao na bench klupu i podigao teret od 145 kg, iznenadivsi sve prisutne. Za trenere i celokupno Radetovo okruženje je to bilo neshvatljivo i do tada nezabeleženo.

Foto: Marko Jovanović Foto: Marko Jovanović

ŽELJA JE 300 KILOGRAMA

- Kada nam je izgoreo atletski klub prešao sam na fudbal. Voleo sam da se družim sa starijima od sebe i te kilaže u teretani su bile izazov za mene.

- Pre svake utakmice ali i posle i za vreme pauze voleo sam da dižem benč press. Hteo sam da budem jedinstvem u nekom sportu. Batalio sam fudbal kada sam izašao sam pred golmana i promašio gol. Otišao sam da treniram u teretanu i podigao sa 16 godina 145 kila tri puta. Tako je sve to počelo i traje evo već 15 godina - objašnjava Rade.

On je istakao da mu je želja da podigne 300 kilograma bez opreme jer je to uspelo samo mali broj ljudi.

- Ja sam neko ko je veliki borac i volim das se borim i negde moja želja je da zvanično podignem 300 kilograma i da uđem u istoriju ovog sporta. Samo nekoliko ljudi u raznim federacijama je to uradilo i želeo bih da budem deo tog tima. Uradio sam to na treningu nekoliko puta, ali ne i na takmičenju - rekao je Savić.

ČINJENICE

* Na jednom treningu podigne i do 30 tona

*Jede kilogram mesa dnevno

* Rekord mu je 280 kilograma bez opreme

(J. Milivojević/Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vosa

    16. april 2017 | 21:47

    Kad bi svi nasi fucosi ostavljali fudbal kad promase gol sa dva metra teretane bi nam bile krcate!

  • Gm

    16. april 2017 | 20:52

    Samo napred!

  • Pantelija Topalović

    16. april 2017 | 22:38

    - Dobar....kad oberem kukuruz, da vadi stabiljke! - To je brale power-lifting, a ne tamo to zezanje u teretani....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA