Đoković: Nisam bio na nivou; Federer: A, sad na rekorde!

Srpski teniser nije zadovoljan igrom, pogotovo u finišu trećeg i na početku četvrtog seta, dok je Švajcarac blistao od sreće posle pobede u polufinalu

  • 2

Posle gubitka vimbldonske krune, Novak Ðoković je priznao da danas nije imao rešenja za igru Rodžera Federera i da se Švajcarac zasluženo plasirao u finale Vimbldona.

- Federer je odigrao dobro. Bio je bolji. U važnim momentima bio je agresivan, udarao je snažno i forhendom i bekhendom. To sam i očekivao od njega u završnici grend slema. Očekivao sam da će biti na vrhunskom nivou, ali sam to očekivao i od sebe, a to se nije dogodilo - rekao je Ðoković.

Srpski teniser se osvrnuo i na padove koje je imao u igri.

- Da biste dobili ovakav meč, morate da budete konstantni. Imao sam uspona i padova tokom čitavog susreta. Nažalost, onaj jedan trajao je 15-20 minuta. I baš tada, na kraju trećeg i početku četvrtog seta, koštao me je pobede. Odigrao sam mlako nekoliko gemova, imao loš procenat ubačenog prvog servisa i teško je u takvim okolnostima uhvatiti ritam i kontrolisati meč - dodao je Ðoković.

Ukoliko pobedi u nedelju, Federer će osvojiti rekordnu sedmu titulu na Vimbldonu, ali i vratiti se na prvo mesto na ATP listi.

- Presrećam sam. Igrao sam sjajan meč i ovo je dobar turnir za mene. Ðoković je bio dobar, takođe. Prva dva seta bila su prilično brza i treći je bio ključan. Možda sam imao malo sreće, jer je i protivnik nekoliko puta bio nadomak brejka - rekao je Federer.

Švajcarac će u finalu igrati protiv Endija Mareja.

- Očekuje me težak zadatak. Mnogo toga je u igru, mogu da dođem do rekordne sedme titule na Vimbldonu, ali i prvog mesta na ATP listi. Osećam pritisak, ali sam istovremeno i uzbuđen - rekao je Federer.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • max

    6. jul 2012 | 21:53

    igrao si kao pička i izgubio.Takva kukavička igra nije viđena još od Sinsinatija pre neku godinu kada te je feđa takođe oduvao

  • istorija

    6. jul 2012 | 20:40

    Federer je car a Nadal jos veci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA