Đoković i Federer "kradu" peškire od 33 evra sa Vimbldona!

Organizatori najprestižnijeg teniskog turnira ljubazno zamolili igrače da ne odnose peškire posle mečeva, što je postala masovna pojava u poslednje vreme

  • 3

Tradicija i striktna pravila ponašanja. To je Vimbldon. Najprestižniji teniski turnir na planeti. Ali i Vimbldon ima problema da održi decenijama stare tradicije. Jedna od njih su i prepoznatljivi i peškiri, koji su postali neverovatno popularni kod ljubitelja tenisa. Ali, ne samo kod njih i već i kod igrača, koji ih bez pitanja strpaju u torbu i odnesu sa meča, iako to nije dozvoljeno.

Čak su i organizatori morali da reaguju i da ljubazno zamole teniske zvezde poput Novaka Đokovića i Rodžera Federera da ne "kradu" peškire sa mečeva. 

- Evidentno je da bi želeli da rešimo ovaj problem i zadržimo inventar u koji spadaju i peškiri. Ali, nije kraj sveta i ako poneki nedostaje - rekao je zvaničnik Vimbldona Džoni Perkins.

U čemu je tajna krađe peškira? To nije poznato, ali to je postalo masovna pojava u poslednje vreme. Za neke takmičare peškiri su suvenir, za neke talija, neki ih odnose da ih poklanjaju drugima, a kada se to sve sabere, jasno je da organizatori upadaju u problem nestašice peškira.

- Imamo dve vrste peškira. Za muškarce i žene. Kod ovih za tenisere, menjamo dizajn na svake tri godine, a kod ovih za teniserke ga menjamo svake sezone. Jako je teško zadovoljiti teniske zvezde, jer uvek misle da su peškiri mogli i bolje da izgledaju - istakao je Akil Gindal, direktor indijske tekstilne kompanije "Velspun", koja od 2006. svake godine snadbeva Vimbldon sa 6.000 peškira najfinijeg kvaliteta, koji su namenjeni igračima i igračicama. Inače, jedan zvanični vimbldonski peškir košta 33 evra u slobodnoj prodaji. 

Na kraju se došlo i do pitanja: Ko to krade peškire sa Vimbldona? Logično, oni najpoznatiji su bili pod posebnom lupom. Tako je utvrđeno da Rodežr Federer posle svakog meča strpa po dva peškira u torbu, da i Novak Đoković radi slične stvari, kao i da ih Endi Marej baca u publiku. 

- Ovo je najvažniji turnir na svetu, a boje na peškirima su neodoljive - rekao je Đoković.

Oglasio se i Federer:

- Nosim ih u Švajcarsku i dajem ih kao poklone prijateljima koji se oduševe.

(A.G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    7. jul 2012 | 01:25

    Neće valjda da ih oštete za jedan peškir...

  • Fan Pokojne Mileve xD

    7. jul 2012 | 15:52

    Ajde,sta ima veze. Nole je toliko uspeha doneo,a vi se bavite time da je ukrao peskir?! :O Inace,sigurno ne krade zbog toga sto nema para za peskir! -.-'

  • pele

    7. jul 2012 | 08:42

    Nije jedan,vec 6.000 komada po 33 evra svaki pa ti vidi koliko je to.Ova je prica marketingska,jer to nisu ljudi koji se iskradu iz nekog hotela i maznu peskir,vec uzimaju ocigledno i javno i plate kasnije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA