≫ 

Posle titule šampiona Evrope, košarkaš Partizana je na večeri slomio čašu, a onda je trener zagrmeo: Dosta zezanja, igramo bitnu utakmicu za tri dana! (VIDEO)

Na večeri posle osvajanja titule nije smelo biti slavlja jer se za tri dana igrala prvenstvena utakmica

  • 38
KK Partizan Istanbul Printskrin: Youtube

Košarkaši Partizana su pre 25 godina ušli u istoriju srpske košarke osvajanjem titule šampiona Evrope.

SPEKTAKL! 25 baklji za 25 godina od uspeha! Ovako su grobari obeležili titulu iz Istanbula! (VIDEO)

Bilo je to u Istanbulu 16.aprila kada su u finalu pobedili Huventud sa 71:70 trojkom Aleksandra Đorđevića u poslednjim sekundama.

Bilo je to čudo nad čudima da jedan tako mlad tim, sa trenerom debitantom Željkom Obradovićem pokori Evropu.

Ali, malo ko se seća da je Željko imao najjačeg savetnika na svetu Profesora Aleksandra Nikolića koji je bio tu sezonu sa njim i pomagao mu u treniranju tima.

Koliko je taj tim ozbiljno radio i koliko nije bilo mesta opuštanju iako su to bili golobradi mladići od 20, 21, 22, godine govori i čuvena anegdota posle finala.

Printskrin: Youtube Printskrin: Youtube

Posle osvojene titule ekipa Partizana otišla je nazad u hotel na večeru. Dok su sedeli i večerali i pili mineralnu vodu, Ivo Nakić je slučajno slomio čašu.

To je čuo i video Profesor Aca Nikolić pa je dobacio

-Šta vam je, šta radite, za tri dana igramo važnu utakmicu u prvenstvu, prekidaj! - viknuo je Nikolić tada a otkriva Predrag Danilović u intervjuu za Blic.

Printskrin: Youtube Printskrin: Youtube

Ova anegdota samo oslikava ozbiljnost koju je tražio profesor među svim igračima u timu. Čak ni posle titule prvaka Evrope, i osvojenog Kupa Jugoslavije, nije bilo ni sekund vremena za opuštanje.

Treba istaći da je te sezone Partizan osvojio triplu krunu Prvenstvo, Kup i Kup Šampiona i ostvario najveći uspeh u istoriji kluba i srpske košarke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    16. april 2017 | 18:43

    Cigancici mnogo ste uzigrali,Partizan je najtrofejniji klub na prostorima Balkana a i sire,kosarka vaterpolo atletika,,,, vi jednu titulu u najgoroj utakmici u istoriji lige sampiona i me moze se od vas zivjeti,a u kosarci mozete samo da sanjate f4,mi ih imamo 5 fo sada,i dvije lige sampiona,poz i nemojte se mnogo sjekirati ,"jaci tlaci"

  • GROBAR spalio Đenku

    16. april 2017 | 17:58

    Hristo se rodi braco Grobari!!

  • Realan i pametan

    16. april 2017 | 18:43

    Volim Partizan crno bele bije!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA