Vikend pregled navijačkih koreografija širom Evrope: Imamo dilemu, ruska brutalnost ili italijanska kreativa? (VIDEO) (FOTO)

Mi ne pravimo liste, mi vam nudimo ono što ne bi trebalo da propustite, a vi napravite vašu listu

  • 1
Foto: Guliver/Emilio Andreoli/Getty Images Foto: Guliver/Emilio Andreoli/Getty Images

Derbiji na svim meridijanima proteklog vikenda, a mi ne možemo, a da ne počnemo koreografijama koje su obeležile potpuno lud susret Intera i Milana u velikom milanskom derbiju.

Foto: Guliver/Emilio Andreoli/Getty Images Foto: Guliver/Emilio Andreoli/Getty Images

Znate kad vam kažu kako se u Evropi uspešno bore sa pirotehnikom na stadionima. Evo vam odgovora Interista i Milanista ispod.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Inter vs Milan

U regionu je odigran jedan od najvećih derbija, onaj sarajevski između Željezničara i Sarajeva (završen 0:0).

Pun stadion Grbavica koji odnedavno krasi nova tribina zahvaljujući organizaciji navijača Želje, popularnih Manijaka. Nažalost, navijača Sarajeva nije bilo jer su se odličili na bojkot zbog činjenice da im je još jednom bio namenjen kavez u koji može da stane samo 1.000 ljudi, a kako oni tvrde i nehumani uslovi su ih čekali.

Kako god, Manijaci su imali svoj šou. Koreografija na jugu bila je sve samo ne jednostavna.

"Plavi vlak neka gazi sve na putu do titule" bila je prateća parola koreografije koju možete pogledati na snimku ispod.

Idemo dalje, do Hrvatske. Osijek nije igrao derbi, ali je pobedio i to na susretu kojim je obeleženo 25 godina od osnivanja navijačke grupe Kohorta.

Susret sa Istrom i lagana pobeda (2:0) dali su štimung Kohorti za koreografiju i emotivnu poruku klubu: "Sve tvoje priče, svih ovih godina u našim su bojama".

Sve već znate ako čitali Telegraf.rs u nedelju popodne, ali ćemo još jednom da prikažemo koreografiju navijača Spartaka iz Moskve koji su na fantastičan način otvorili derbi sa Zenitom (pobeda Spartaka 2:1) i posle još jedne pobede vrlo realno sebe stavio u poziciju za šampiona Rusije.

Mračan pogled koji izviruje iza panorame Moskve, u 3D varijanti zaista je spektakl kakav istočnoevropski fudbal retko ima priliku da pogleda.

Koreografiju su pratile i dve parole, koje su jedna za drugom poslale jaku poruku: Najpre, "Moskva - najbolji grad na svetu", a zatim i "Prestonica vrhovne vlasti". Logično, ova sadržina ima itekako smisla ako se uzme u obzir rivalitet Moskve i Sankt Petersburga, nekadašnje carske prestonice. Posle toga je usledilo i prozivanje navijača Zenita.

Sve ovo bi samo trebalo da bude uvod u ono što sledi, najveći derbi na svetu koji će se igrati u utorak, meč između Crvene zvezde i Partizana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA