I KAD MU JE TEŠKO SAMPRAS JE FACA: FEDERER POBEĐUJE!

Navikao sam na to da Federer obara moje rekorde. Lakše mi je kada me obara prijatelj, ističe slavni američki teniser

  • 0

Legendarni američki teniser Pit Sampras izjavio je danas da je Švajcarac Rodžer Federer favorit protiv Britanca Endija Mareja u finalu Vimbldona.

- Federer je uvek bio i biće favorit na Vimbldonu zbog načina igre i staloženosti pri servisu. Dopada mi se njegov stil, veoma je elegantan. Očekujem veliki meč, Marej će imati šanse ako bude bio agresivan i krene ga servis - rekao je Sampras.

Federer ima priliku da, ukoliko bude slavio u nedelju, prestigne Samprasa po broju nedelja provedenih na prvom mestu ATP liste i izjednači se po broju osvojenih titula na Vimbldonu (sedam).

- Navikao sam da Federer obara moje rekorde. On je veliki šampion, veliki igrač. Kad već neko mora, nadao sam se tome da će to biti neko kao on. Možda mi sve lakše pada, jer rekorde obara neko ko mi se dopada i koga smatram prijateljem - rekao je Sampras.

On je dodao da je Švajcarac još gladan uspeha i da veruje da će i u narednim godinama konkurisati za titule na najvećim turnirima.

S druge strane, Endija Mareja poslednjih dva dana prati potpuna euforija oko mogućnosti da posle 76 godina Britanija dobije šampiona Vimbldona.

(Tanjug / Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA