Bomba: Manćini selektor Rusije na šest godina za 43,2 miliona evra!

Portal Sports.ru imao je uvid u ugovor u Ministarstvu sporta, "Sport ekspres" tvrdi da je Italijan u stvari Ćezare Prandeli, selektor "azura"

  • 0

Po kuloarima ruskog fudbala danima je kružila glasina da je Sergej Fursenko, koji je podneo ostavku na mesto predsednika Ruske fudbalske federacije snoseći svoj deo odgovornosti za neuspeh na Evropskom prvenstvu, potpisao ugovor sa naslednikom Holanđanina Dika Advokata na klupi reprezentacije. Spekulisalo se o tome da je to Italijan Fabio Kapelo, a "Sport ekspres" objavio je da je bivši trener Barselone Đozep Gvardiola u avionu za Moskvu...

A onda bomba! Portal Sports.ru ekskluzivno je saznao, pozivajući se na informacije iz Ministarstva sporta Rusije, da je Fursenko potpisao ugovor na šest godina sa Robertom Manćinijem! Bivši predsednik Saveza i dalje je nedostupan za komentar, a pretpostavlja se da je Italijan sledeće nedelje trebalo da podnese ostavku u Mančester sitiju, s kojim je postao prvak Engleske, i odmah se zatim lati posla u "zbornoj komandi".

Sports.ru imao je uvid i u ugovor gde piše da Manćini treba da zarađuje 7,2 milione evra godišnje. Vernost na šest godina podrazumevala je da bi italijanski trener vodio Rusiju i na Svetskom prvenstvu u toj zemlji 2018. Manćini u Sitiju zarađuje 3,5 miliona evra po godini, a Advokatova godišnja plata bila je sedam miliona, i po tome je bio ubedljivo najplaćeniji među 16 selektora na minulom Evropskom prvenstvu. Ukoliko bi ugovor bio raskinut, Manćiniju bi bilo plaćeno 20 miliona evra.

Opet, "Sport ekspres" ima konkurentsku informaciju. I kod njih se radi o Italijanu, ali to nije Kapelo već Ćezare Prandeli, selektor "azura".

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA