≫ 

Partizanov heroj iz senke: Tavambine "krkače" na "Marakani" i kako je Marina zbog Kamerunca izbrisana iz evergrina (VIDEO) (FOTO)

Nikolićev efekat iznenađenja sa Kameruncem kao "svetionikom" iza napadača potpuno je skršio ranjivu odbranu "večitog rivala", nespremnu da pronađe "plan B" zbog snažnog ofanzivca

  • 2

Pričaju da je Tavamba, opijen pažnjom navijača Partizana posle derbija, "guglao" da pronađe milozvučne tonove evergrina koju su za njega preradili Grobari u slavu pobede nad Zvezdom.

>>> Pogledajte kako je Nikolić reagovao kad je čuo skandiranje Grobara ''Je**, Marko, glupe...'' (VIDEO)

Čisto sumnjamo da su do prohladne aprilske derbi večeri u Beogradu Kameruncu išta značila imena Rokoa Granate i Duška Jakšića, ali zahvaljujući Grobarima sada će i njih upamtiti, baš kao što će njega fudbaleri crveno-belih koje je kao malu decu umornu od trčkaranja, "krkače" nosao u demonstraciji moći tokom 154. derbija.

>>> Partizanov junak Tavamba o pesmi Grobara: Hvala im, već ih puštam na telefonu

>>> Neverovatna situacija pre Partizanovog 1. gola: Promena u živom zidu Zvezde bukvalno pred Leonardov šut (VIDEO)

U nedostatku drugih rešenja, neki su pokušavali i da se okače na njega, baš ovako...

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

"Marina", vanvremenski hit koji je u originalu otpevao gorepomenuti Italo-Belgijanac, a prepevao Jakšić, poslužio je kao inspiracija raspevanim navijačima Partizana da se uz dubok naklon zahvale Tavambi za sve što je pružio protiv najvećeg rivala.

Vala, i zaslužio je odu...

- Tavamba, Tavamba, Tavamba, ti ne znaš da volim te ja... - kao zaraza se širila pesma u "kopu" navijača Partizana za snažnog Kamerunca čiji su gabariti, ali i fudbalsko znanje, do pucanja "razbucali" Zvezdinu labavu defanzivnu liniju.

Malo je reći da je Tavamba bio oduševljen prizorom i saglasjem njemu u čast koji ga je sačekao podno južne tribine "Rajka Mitića".

- Čuo sam da mi pevaju, srećan sam zbog toga i evo, sada to slušam na teleofonu - sa “kezom” od uva do uva Tavamba je, ispred svlačionica, objasnio novinarima šta mu je zaokupiralo pažnju kroz slušalice.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

KONKRETAN, MNOGO JAK, "DROGBA ZA SIROTINJU" KADA GRADI LOPTU 

Gol, "bezbroj" dobijenih duela i proigravanja "ugradio" je ponajbolji igrač Partizana u najvažnijoj utakmici sezone u kojoj je, razumljivo, najveći fokus Zvezdinih igrača bio na Leonardu i Đurđeviću, a to je baš ono što je bilo potrebno Kameruncu - da deluje "iz senke". Nikolićev efekat iznenađenja sa Tavambom kao "svetionikom" iza napadača potpuno je skršio ranjivu odbranu "večitog rivala", nespremnu da pronađe "plan B" zbog Kamerunca.

Tu je i Nikolićev "rukopis" veoma jasan i duboko ugraviran, jer je odlika dobrih trenera da svakom igraču pronađu najbolje mesto u timu, ono na kome će se osećati kao riba u vodi. A Tavamba je u derbiju delovao kao kit ubica naspram svojih čuvara.

Kao što je i sam rekao posle, gol mu je bio satisfakcija za promašaje iz prethodnih mečeva. I pogodilo se da sve "legne" na mesto baš u derbiju: i gol, i najbolja igra od dolaska u klub - sve!

Pitanje je sada šta navijači Partizana i klub dalje mogu očekivati od Tavambe?

Da li je ovo bio samo "bljesak"? Da li će tek evropske utakmice pokazati Tavambino "pravo lice"? Da li će se uopšte zadržati više od jednog leta u Humskoj?

Vreme će pokazati...

U nastavku poslušajte i obe verzije hita "Marina".

A post shared by Leandre Tawamba Kana (@tawamba89) on

the best chilling together tawamba&leonardo A post shared by Leandre Tawamba Kana (@tawamba89) on

(M.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hiks

    19. april 2017 | 18:54

    Ne zaboravite da je došao iz Kairata.Karma. Tavamba,Tavamba,Tavamba,ti ne znaš da volim te ja!!

  • Paja

    19. april 2017 | 20:06

    Terza zatvori sve do kraja pa ce onda na kupanje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA