SRBIN "UBIO" HRVATE: SEDAM TROJKI I TRI PRSTA AUSTRALIJANCA ĐERIĆA NA SP MLADIH (VIDEO)

Momak sa naših prostora sa visoko podignuta tri prsta proslavio je pobedu nad "kockastima". Meč koji mu je očigledno mnogo značio okončao je sa 21 poenom

  • 4

U polufinalu Svetskog prvenstva za igrače do 17 godina Australija je ubedljivo pobedila Hrvatsku, a sve na krilima fenomenalnog Mirka Đerića, igrača srpskog porekla, koji je mladu selekciju naših zapadnih komšija, narodski rečeno, upropastio.

Australija je pobedila 83:71, a Đerić, koji igra na poziciji beka, postigao je 21 poen, sve iza linije za tri poena. Dovodio je Hrvate do ludila, a naročito zbog činjenice da svaki koš proslavlja sa visoko podignuta tri prsta.

Bio je najefikasniji u svom taboru, i sa selekcijom "kengura" će pokušati da se domogne titule svetskog prvaka u duelu protiv SAD.

Đerić je rođen 1995. godine i u Australiji nastupa za tim Benkstona, gde i živi.

U redovima Hrvata najefikasniji je bio Mario Hezonja, momak oko kog se podigla velika prašina poslednjih dana, jer su oko njega u ratu navodno Partizan i Barselona. Postigao je 28 poena i potvrdio da zainteresovanost Duška Vujoševića za njim uopšte nije slučajna.

Pogledajte neke od najboljih poteza Mirka Đerića sa subotnjeg polufinala.

(S. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA