≫ 

REVOLVERAŠKI OBRAČUN U TEKSASU: Vestbruk ušao u istoriju nestvarnom partijom, ali je Bradonja slavio (VIDEO)

Veče u NBA ligi obeležio je Rasel Vesbruk neverovatnim tripl-dablom, ali je Hjuston ipak trijumfovao

  • 0
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Bilo je ovo veče domaćina u NBA ligi, pošto su sve tri ekipe zabeležile pobedu i povele sa po 2:0 u seriji. Vašington je savladao Atlantu sa 109:101, Hjuston je bio bolji od Oklahome sa 115:111, a Golden Stejt je trijumfovao ubedljivo protiv Portlanda sa 110:81.

Najzanimljiviji duel viđen je u Hjustonu, gde je viđen pravi revolveraški obračun dva najbolja igrača regularnog dela sezone - Džejmsa Hardena i Rasela Vestbruka. Kao pobednik je izašao ''Bradonja'', koji je postigao 35 poena i imao 8 asistencija, dok je Vestbruk imao neverovatno veče i još jednom je ušao u istoriju.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Glavni kandidat za MVP-ja regularnog dela sezone postigao je čak 51 poen, a sve to je dopunio tripl-dablom, sa 10 skokova i 13 asistencija. Ovom partijom Vestbruk je oborio rekord franšize po broju postignutih poena u plej-ofu, dok je takođe ovo bio tripl-dabl, kakav dosad nije viđen, jer se nije dogodilo da neko ima više od 50 poena, i da pritom ostvari tripl-dabl.

Međutim, Vestbruk nije bio preterano zadovoljan nakon poraza, uprkos fenomenalnoj partiji, pa je čak i opsovao na konferenciji.

- Zabole me za moju statistiku, izgubili smo - blaža je verzija slobodnog prevoda Vestbrukovog odgovora da prokomentariše svoje nestvarne brojke na konferencija.

Meč je bio izjednačen tokom većeg dela utakmice, a egal je bio i na tri minuta pre kraja. Tada je Hjuston napravio seriju 10:0 u naredna dva minuta i faktički prelomio meč. Oklahoma je uspela do kraja samo da smanji prednost, ali je bilo faktički nemoguće da potpuno pretekne Hjuston.

Pored Hardena za Hjuston su značajan doprinos dali Erik Gordon sa 22 poena, 21 je dodao Lu Vilijams, a 15 Patrik Beverli. U Oklahomi su pored Vestbruka dvocifreni učinak imali još Andre Robertson sa 12, i Viktor Oladipo i Dag Mekdermot sa 11 poena.

Golden Stejt je opravdao ulogu favorita protiv Portlanda i ovoga puta je slavio znatno ubedljivije nego u prvoj utakmici, koju su rešili tek u završnici poslednje deonice. Iako nije bilo Kevina Durenta u redovima Voriorsa, nije im bilo teško da ubedljuvo deklasiraju Portland, koji je ponovo bio bez Jusufa Nurkića, koji se nije oporavio.

Kari je predvodio tim sa 19 poena, dok je 16 postigao Klej Tompson, ali su poeni bili ravnomerno raspoređeni na čitavu ekipu Golden Stejta, pa se niko nije preterano istakao. Slično je bilo i u Portlandu, gde nije iskočio niko, a svi su se utopili u sivilo. Najefikasniji je na kraju bio Moris Harkles sa 15 postignutih poena. Podbacile su dve glavne zvezde tima - Demijan Lilard je imao 12, a Si Džej Mekolum o 11 poena.

Vašintgon je do vođstva od 2:0 vodio najbolji dvojac ekipe - Džon Vol i Bredli Bil, koji su kombinovano postigli 63 poena, dok su se u Atlanti istakli Pol Milsap sa 27 poena i 10 skokova.

Rezultati:

Vašington - Atlanta 109:101 (2:0 u seriji za Vašington)

Hjuston - Oklahoma 115:111 (2:0 u seriji za Hjuston)

Golden Stejt - Portland 110:81 (2:0 u seriji za Golden Stejt)

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA