SRBI, GDE SMO U ZAVRŠNICI LŠ? U polufinalu 6 Hrvata, Bosanac, Crnogorac i Slovenac, samo nas nema! (VIDEO)

Nema nas dugo u najužoj završnici Lige šampiona

  • 13

Zemlje iz bivše SFRJ mogu da se pohvale velikim brojem igrača u polufinalu Lige šampiona, gde dugo nema Srba.

Orlovi, na sreću, odlično gaze ka plasmanu na Mundijal, ali nešto škripi kada su u pitanju klupske karijere u velikim klubovima. U polufinalu Lige šampiona su Monako, Juventus, Real i Bajern, gde nema naših igrača. Hrvatska ima za koga da navija i ima igrača u svakom od ova četiri kluba, Šime Vrsaljko igra za Atletiko, Subašić je u Monaku, Mandžukić i Pjaca u Juventusu, a Real ima Kovačića i Modrića!

Crna Gora u Atletiku ima Stefana Savića, Slovenija Oblaka, dok boje BiH brani Miralem Pjanić, a Srbija za sada ima talente koji obećavaju da bi mogli u budućnosti da zaigraju u polufinalu ili finalu Lige šampiona, poput Sergeja Milinkovića-Savića.

Ipak, ako napravimo mali osvrt na prošlost, videćemo da je konačna borba za ušati pehar bilo nešto uobičajeno za naše igrače pre nekoliko godina.

2015-2016

Srbija je u ovoj sezoni imala samo Aleksandra Kolarova, koji nije ni bio akter polufinala! Ostao je na klupi u dvomeču protiv Reala, bilo je 0:0 u Mančesteru, a Siti je u revanšu poražen sa 1:0. U drugom duelu, Bajern je ispao od Atletika golom u gostima, bilo je 1:0 i 1:2.

2014-2015

Nije bilo naših igrača u završnici Lige šampiona. Barselona je imala duel sa Bajernom, sa druge strane bili su Juventus i Real. U finalu, Barselona je došla do petog trofeja, pobedivši Staru damu sa 3:1.

2013-2014

Branislav Ivanović je branio čast Srbije, u dresu Čelsija za koji je igrao do ove zime. U prvom meču u Španiji, nije ni igrao protiv Atletika, u revanšu je odigrao celu utakmicu u porazu od 3:1. U finalu, Real je srušio Atletiko za desetu titulu, sa 4:1 posle produžetaka.

2012-2013

Bajkovita je bila sezona Borusije Dortmund, koju je Jirgen Klop podigao iz pepela. Važan šraf bio je Neven Subotić, koji je odigrao celu završnicu. Pobeđen je Real sa 4:1 uz četiri gola Levandovskog, u revanšu je bilo 2:0 za Madriđane. Ipak, Neven nije imao sreću da podigne trofej, u finalu je Bajern bio jači sa 2:1.

2011-2012

Branislav Ivanović je podigao pehar, nije samo imao sreću da igra finale protiv Bajerna zbog kartona, a bilo je 4:3 na penale posle 1:1 u regularnom toku. Bane je imao važnu ulogu u polufinalu protiv Barselone sa 1:0 i 2:2, kultni je snimak kada mu novinar saopštava da neće igrati zbog kartona.

2010-2011

Srbija je u finalu imala Nemanju Vidića, i to kao kapitena Mančester junajteda protiv Barselone. Ipak, Katalonci su tada bili na vrhuncu forme, Mančesteru se bližio kraj ere Aleksa Fergusona, pa se rezultat nije dovodio u pitanje, bilo je 3:1 za Barsu.

2009-2010

Poslednji ciklus u kom je Srbija imala osvajača Lige šampiona. Bio je to Dejan Stanković, na velikom Santijago Bernabeu kada je pao Bajern sa 2:0. Deki je bio veliki adut Žozea Murinja, kome se nametnuo iako na početku Portugalac nije računao na njega. Stanković je ipak bio na zalasku karijere i odigrao je završnicu, od 68. minuta je bio zadužen za mirnoću u veznom redu. Prethodno, Nemanja Vidić je igrao dva finala, izgubio je 2009. od Barse, a 2008. je osvojio pehar protiv Čelsija na stadionu Lužnjiki.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LS

    20. april 2017 | 11:52

    Bravo za Hrvate, ocigledno se kod njih bolje radi.

  • Aleks

    20. april 2017 | 13:36

    Pa normalno da nas nema kod nas u derbiju se zovu Leonardo ili Flipbonga ili Kanga a Jovanovica itd srpskih imena nema!!

  • Bosanac

    20. april 2017 | 13:31

    Ma ne treba da zalite sto nema ni jednog vaseg igraca ako Bog da bice i to ne jedan. Meni ovi u BiH pice po zivcima vec Pjanica porede sa Messijem hahah mislim stvarno zalono

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA