Momak koji je zaludeo planetu: Ko daje 150 miliona za njega?

Kilijan Mbape je budući najskuplji igrač sveta

  • 6

Dugo se o jednom igraču nije pričalo sa tolikim izrazom oduševljenja kao o senzacionalnom Monakovom tinejdž čudu Kilijanu Mbapeu.

O momku koji jedva da je prebacio 18 godina (i 122 dana) mnogo toga je već rečeno, ali ga zapravo najbolje opisuju brojke: 22 gola, 11 asistencija u 36 utakmice ove sezone!

Za ovo postoji samo jedna reč: Impresivno!

Samo jedna sezona bila je dovoljna ovom momku, kažu novom Anriju, da se propne na mesto broj jedan liste budućih najskupljih igrača sveta. Jer, već sada, njegova vrednost probija magičnih 100 miliona evra, a koliko će biti kada bude došlo vreme za transfer, teško je i pretpostaviti imajući u vidu trend galopirajućeg rasta vrednosti svakog jačeg transfera u svetu.

Mbape je sa tri gola u dvomeču četvrtfinala Lige šampiona sa Dortmundom opet potvrdio da se radi o raritetnom talentu kakav se rađa jednom u 20 ili 30 godina. Jasno je da takvog igrača mogu sebi da priušte samo oni klubovi sa najdubljim džepom, a to su i oni koji su već krenuli u ofanzivu na njega: PSŽ, Bajern, i oba Mančestera. Obavezno tu treba uračunati i jedan ili dva kineska klub koji će se pojaviti sa nekom suludom cifrom kojom će pokušati da namamr momka kamerunske i alžirske krvi pod svoje skute.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Poznato je da je Mbape je zimus već bio na pragu da postane najskuplji transfer u istoriji fudbala, kada je Monako odbio Junajtedovih 110 miliona evra, što je za pet miliona "jača"  suma od one koju je izdvojio za aktuelnog svetskog transfer rekordera Pola Pogbu.

Ali, to će za sledeći put biti malo, ako pitate Kilijanovog oca Vilfreda (46) koji je nedavno poslao poruku svima: "Monako neće dati mog sina ispod 150 miliona evra".

No, vreme tradi za Mbapea. Novac ni njemu, a pogotovo gazdi Monaka Dmitriju Ribolovljevu ("težak" 7,7 milijardi evra), nije u ovom trenutku primarna preokupacija, već veliki rezultat koji je francuski klub sasvim blizu da ostvari, i u domaćem prvenstvu i Ligi šampiona gde je, mimo svih prognoza, dogurao do polufinala.

Kada dođe trenutak odlaska, jedno je sigurno, dobićemo novog svetskog rekordera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dendzo

    21. april 2017 | 12:02

    Ako ostane jos koju godinu u Monaku napravice pravi potez i izrasti u vrhunskog igraca. Ako ovog leta ode izgubice se na mapi kao svi njegovi talentovani zemljaci (Obertan, Marsijal, Pogba itd.).

  • Neki

    21. april 2017 | 12:54

    Jedna lasta ne čini proleće...

  • Matija

    22. april 2017 | 14:13

    Nema potrebe da ide u King.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA