Juniori Zvezde razbili Megu 30 razlike i uzeli trofej! Tri godine kasnije jedan igrač Mege je zvezda NBA lige! (VIDEO)

Dok je Zvezda dominirala u mlađim kategorijama, malo ko je predosećao da će Nikola Jokić postati NBA zvezda

  • 8

Niko pre tri godine nije znao ni predviđao da će jedan junior danas dostići velike košarkaške visine u NBA ligi.

>>> 10 najboljih evropskih košarkaša koji nikad nisu zaigrali u NBA! Trojica Grka, dva Srbina, Hrvat, ali fali jedan igrač Zvezde koga su zaboravili! (VIDEO)

Bilo je to finale kvalifikacionog juniorskog turnira  Evrolige u kojem su se sastali Crvena zvezda (generacija 1995. godište) predvođena Ristićem, Rebićem, Tejićem, Gudurićem, Kaplanovićem itd i Mega Leks za koji su tada igrali Nikola Jokić, Rade Zagorac i Ognjen Jaramaz (sva trojica kasnije postali nosioci prvog tima.)

Tada je Zvezde ubedljivo savladala Megu sa 88:56 (23:12, 23:14, 25:18, 17:12).ili čak 32 razlike jer su bili dominantni u tom periodu. Naročito Ristić, Tejić i Rebić. Ali, ovo je još jedan pokazatelj da se ne treba puno opterećivati rezultatima u mlađim kategorijama i da ne treba praviti tim da bi se stvarali rezultati.

Svi rivali su pobeđivani sa prosečnom razlikom od 36,4 poena! Ali, šta to danas Zvezdi znači? Ništa.

Zvezda je imala jak tim, ali tri godine kasnije niko iz tog tima nije došao do neki vrhunskih visina. Gudurić za sada pokazuje tendencije da postane odličan igrač, jer napreduje iz godine u godinu, ali Tejić i Rebić koji su prozivani najvećim talentima su nestali. Bili su u prvom timu Zvezde dve sezone, dobijali šansu, ali je nisu iskoristili i sada su u Mega Leksu. Ristić je otišao u SAD na studije.

Ali, sa druge strane svi danas znamo ko je Nikola Jokić i šta radi u NBA ligi, gde je bio treći centar NBA po uglednom portalu Bleacher report

Pogledjate detalje sa te utakmice i videćete Jokića u žutom dresu sa brojem 15 kako igra na isti način kao danas u NBA

Glavnu reč u finalnom meču vodio je Dušan Ristić, najkorisniji igrač prošlogodišnjeg turnira, sa učinkom od 21 poena i sedam skokova. Talentovani centar odbranio je MVP naslov kao najbolji strelac (93) i skakač turnira (46).

Crvena zvezda Telekom – Mega Vizura 88:56

(23:12, 23:14, 25:18, 17:12)

Crvena zvezda Telekom: Rebić 17, Vorkapić 5, Gudurić 15, Skoknić, Rakićević, Stupar 2, Đukanović, Lazarević, Kaplanović 10, Jovanović 3, Ristić 21, Tejić 15.

Mega Vizura: Jaramaz 3, Zagorac 13, Vjelobaba, Bogdanović, Doković, Stanojević, Jovanović, Simeunović 3, Matić, Veljković 9, Simović 10, Jokić 18.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA