≫ 

Uz veliki novac, nagrada za šampiona u ovom sportu je i Ferari (VIDEO)

Sledi veliki okršaj između evropskih i kineskih igrača

  • 0

Evropa i Kina će se sudariti u jednom potpuno drugačijem sportskom okruženju, boreći se za Ferari.

U pitanju je gaming turnir u igrici "Hearthstone", u organizaciji Blizzard Entertainment-a i NetEase-a, a koji pobedniku donosi, između ostalih novčanih nagrada, i automobil Ferrari CaliforniaT, čija je vrednost viša od 210,000 dolara.

Treba istaći da su organizatori ove godine promenili pravila, jer je nagrada u vidu automobila mogla da pripadne samo kineskom igraču u slučaju osvajanja titule.

Evropa i Kina su dve najjače regije kompetitivnog "Hearthstone"-a, i turnir se održava po četvrti put (od 4. do 14. maja).

Usled promena pravila, ovogodišnje izdanje nadmetanja potencijalno može da sruši Pavela Beltukova, aktuelnog šampiona sveta, sa prvog mesta na listi ukupnih najvećih zarada profesionalnih Hearthstone igrača, prenosi "esportsvesti".

Mladi Rus, član francuskog “ARMATEAM“-a, je u dosadašnjoj karijeri zaradio nešto više od 280,000 dolara, tako da ima priliku da skoro udvostruči ukupnu sumu na predstojećem turniru.

Pored sjajne konkurencije iz njegove regije, koju čine igrači kao što su Aleksey “ShtanUdachi” Barsukov, Aleksandr “Kolento” Malsh, Jan “SuperJJ” Jansen i Radu “RDU” Dima, ništa nije zagarantovano.

Na prošlogodišnjem nadmetanju, Kina je napokon izašla kao pobednik, nakon dve godine poraza. Zhang “LovelyChook“ Bohan, član “Newbee“ tima, nadmašio je u finalu Kolento-a, ali se ipak odlučio da uzme ček u vrednosti impozantnog Ferarija, umesto samog automobila.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA