≫ 

Bio je rvač, a onda je porastao i prešao na košarku! Sada igra za Megu, veliki je talenat, a jedina šteta je što nije Srbin! (VIDEO)

Goristasni centar Mege Goga Bitadze spada u najveće talente na svetu

  • 1

Mladi košarkaš Mega Leksa Goga Bitadze (17, 211) rođen je o odrastao u Gruziji u gradu Sagarežo, koji ima samo 12.000 stanovnika i nalazi se 60 kilometara od Tbilisija.

>>> Juniori Zvezde razbili Megu 30 razlike i uzeli trofej! Tri godine kasnije jedan igrač Mege je zvezda NBA lige! (VIDEO)

Ovaj grad poznat je po sportistima, tačnije rvačima jer je iz njega i dvostruki Olimpijski šampion u slobodnom stilu i četiri puta svetski prva Arsen Mekokašvili.

Bitadzeov put trebalo je da bude sličan da se oproba u rvanju, jer košarku nije pratio kad je bio klinac. Međutim, kada je naglo izrastao roditelji su ga odveli da trenira košarku jer Gruzija i u ovom sportu ima vrhunske asove poput Zaze Pačulije, pa Nikoloz Čikašvilija koji je bio 5. pik na draftu., kao i Tornike Šengelija koji igra za Baskoniju.

- Bio sam živahan i visok kao mali pa su me odveli na košarku koju nisam pratio do tad, ali kada sam počeo da treniram totalno sam se zaludeo tim sportom i počeo da volim i da gledam košarku - rekao je Bitadze sa portal Evrolige.

Mladi Gruzijac je predvodio juniorski tim Mege do finala kvalifikacionog turnira Evrolige u Železniku sa prosekom od 16,5 poena 12 skokova i 2,8 rampi. Ipak, Mega je u finalu poražena od Zvezde, ali je dobila vajld kartu za Fajnal ejt u Istanbulu.

Printskrin: Youtube/Euroleague basketball Printskrin: Youtube/Euroleague basketball

Zanimljivo Mega je vodila 25:2 u prvoj četvrtini, ali je na kraju izgubila sa 74:61 a Bitadze je imao 21 poen i 18 skokova.

- Naučio sam tada da jedna četvrtina ne donosi pobedu na utakmici, ma koliko vodili - rekao je Goga.

On je ovu sezonu proveo na pozajmici u Smederevu u KLS ligi gde je beležio 10,6 poena i 4,4 skoka.

Na Evropskom prvenstvu B divizije za igrače do 16 godina, Bitadze je proglašen za najboljeg centra takmičenja. U proseku je postizao 14.2 poena uz 8.9 skokova, 1.9 asistencija i čak 3.6 blokada po meču.

Pogledajte njegove igre na 3,58 minuta ovog snimka:

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA