≫ 

Savršen El Klasiko pripao Barseloni: Mesi u 92. minutu srušio Real (VIDEO)

Argentinac šokirao Santjago Bernabeu i sada oba tima imaju isti broj bodova - 2:3

  • 9
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Da bi objasnili koliko je ovaj El Klasiko bio savršen, potrebno je naći savršene reči. Reči slične igri koju su Real i Barselona prikazali na Santjago Bernabeu.

Mi ih nemamo, ali ćemo pokušati donekle da vam prenesemo taj osećaj kada ne znaš koja prilika, koja odbrana, koji start bi izdvojio ispred svih... Jednostavno - dva najbolja španska kluba su pokazali zbog čega se fudbal toliko voli.

Toliko je sadržajan bio da smo u televizijskom prenosu često ostali uskraćeni za usporeni snimak. Nije bilo vremena, pošto je već na drugoj strani bila drama. Na kraju, Real - Barselona 2:3 (1:1)

REAL - BARSELONA 2:3

(Kasemiro 28, Rodrigez 85 - Mesi 33, 92 Rakitić 73)

REAL: Navas, Karvahal, Načo, Ramos, Marselo, Kasemiro (Kovačić 70), Kros, Modrić, Bejl (Asensio 40), Ronaldo, Benzema (Hames 82)

BARSELONA: Ter Štegen, Roberto, Alba, Pike, Umtiti, Buskets, Rakitić, Inijesta, Suarez, Mesi, Alkaser (Gomez 70)

Printskrin: Twitter/@casadelfutbol Printskrin: Twitter/@casadelfutbol
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Gledajući prilike izgleda prosto neverovatno da je na meču viđeno SAMO pet golova. Dva u prvom poluvremenu, u razmaku od nekih pet minuta. Kasemiro je u 28. minutu doveo domaći tim u vođstvo, ali je Leo Mesi u 33. krunisao svoju sjajnu partiju.

Od tog trenutka ređale su se prilike ispred golova Ter Štegena i Kejlora Navasa, ali su oba golmana činili čuda na golu. Kada oni nisu mogli ništa onda ih je pratila i sreća. Mesi je, na primer, sa dva metra promašio prazan gol, a vratio mu je Ronaldo sa nekih pet metara. U tim trenucima rezultat na semafotu je bio 1:1.

Kao što to rezultat govori, Barsa je bila bolja na terenu bez obzira na to što je igrala bez suspendovanog Nejmara. Njega je zamenio Pako Alkaser koji je mogao da se proslavi. Međutim, proslavio se Navas odbranom zicera.

Zatim je Kostarikanac paradom spasio siguran gol, posle udarca glavom Pikea, ali u 72. minutu ništa nije mogao kod šuta Rakitića. Hrvat je ''zalomio'' desnom, prebacio na levu i poslao neodbranjiv udarac.

Činilo se da je pitanje pobednika bilo rešeno u 78. minutu kada je Ramos dobio direktan crveni karton nakon faula nad Mesijem. Dva minuta kasnije Pike je promašio zicer za definitivan kraj. Tačnije, Navas je odbranio.

A onda je Zidan ubacio Hamesa Rodrigeza u 82. minutu i samo tri minuta kasnije Kolumbijac umalo da mu donese titulu. Ali, Mesi se poslednji pitao. Dao je gol u 92. minutu i vratio dramu u borbi za pehar.

Argentinac je odigrao fantastičan meč i, pored dva gola, dovodio je do ludila svoje čuvare. Kasemiro je već jednom požuteo zbog njega, malo je falilo da dobije i crveni. A Marselo je Mesija počastio i laktom, nakon čega je ovaj krvario na terenu.

S druge strane, Ronalda nigde nismo videli. Mada, ko zna šta bi se dešavalo da je sudija svirao penal nad njim u 2. minutu. Pogrešio je što nije, jer je Umtiti udario Portugalca.

Oba tima sada imaju po 75 bodova, s tim da Real ima meč manje. A do kraja Primere ostalo je još pet kola...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Covek poverenja

    23. april 2017 | 23:41

    Dugo nisam gledao bolju utakmicu!

  • GROBAR spalio Đenku

    23. april 2017 | 23:56

    Zamolio bih FK Crvena zvezda da pogleda ovu utakmicu i vidi kako se igra fudbal kad su tri boda razlike izmedju vjecitih rivala,pogotovu kad je borba za titulu.Hvala.

  • Boki

    23. april 2017 | 23:33

    Isto kao i kod nas, samo MALO lepsi fudbal

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA