Srpski džudista posle osvajanja EP najavio pohod na svetsko zlato!

Sad sam siguran da mogu da uzmem medalju na svakom takmičenju kad sam spreman, rekao je Aleksandar Kukolj

  • 2

Reprezentativac Srbije u džudou Aleksandar Kukolj, posle titule prvaka Evrope osvojene prethodnog vikenda u Varšavi, najavio je pohod i na zlatnu medalju na ovogodišnjem šampionatu sveta u Budimpešti.

Kukolj je na prijemu kod ministra omladine i sporta Vanje Udovičića u Palati Srbija poručio da kada je spreman na svakom takmičenju ima najviše ambicije, pa čak i na Olimpijskim igrama.

- Na Evropskom prvenstvu najavljivao sam da pucam na zlato. Ne postoji više takmičenje na kojem ne jurim titulu kada sam spreman. Ipak, džudo je nepredvidiv sport, svaka greška može skupo da košta i ne obećavam zlato, ali pucam na njega i obećavam veliku borbu - rekao je Kukolj novinarima posle prijema kod ministra Udovičića.

Kako je naglasio, jošs mu se nisu slegli utisci nakon što je došao do krova Evrope u kategoriji do 90 kilograma.

- Osećaj je fenomenalan, moraće da prođe još vremena da se utisci slegnu. Posle samog takmičenja na postolju nisam imao veliku emociju jer sam bio "ugašen" (umor prim. aut) i trebalo mi je malo da se vratim u normalu.

Foto: Guliver/Elsa/Getty Images Foto: Guliver/Elsa/Getty Images

Uspeh Kukolja veći je jer se više od godinu dana bori sa povredom i tek će se u naredom periodu posvetiti rehabilitaciji.

- Nije bilo lako takmičenje. Gledao sam borbe kasnije i bio ubedljiv, nisam se osećao ugroženim... Verovao sam u sebe i svoj 18-godišnji rad bavljenja džudom - rekao je Kukolj, dodavši da kada je na turniru radi "punim gasom" uprkos povredi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA