Sergej Lavrov je potpuno lud za Spartakom: Crveno-belo ga smiruje, nije oprostio izdaju Dzjubi! (FOTO)

Jedan od najmoćnijih ljudi Rusije ne obuzdava fudbalsku strast

  • 1

Malo je fudbalskih fanatika u visokoj policiti, a možda i najveći je Sergej Lavrov.

Ruski ministar inostranih poslova ne propušta utakmice Spartaka, grb kluba mu je deo maske telefona, a nedavno je slavio pobedu nad Zenitom sa 2:1.

Teške navijačke godine su iza Lavrova, nije dočekao titulu još od 2001. godine, a sada je konačno voljeni klub na pragu najvažnijeg trofeja.

On je za Esquire rekao da mu ljubav prema klubu često pomaže da održi samokontrolu tokom teških pregovora. Naime, kada primeti da ga sagovornik ne sluša, onda počinje da razmišlja o Spartaku kako ga taj čin nepažnje ne bi iznervirao. Svojevremeno, Lavrov je u masi među navijačima rekao da će Bog suditi Artemu Dzjubi za izdaju i odlazak u Zenit, ali ni u intervjuima nije krio koliko ga je  to zabolelo.

- Sa formom i borbenošću koju poseduje, entuzijazmom i instinktu za gol, za mene je Dzjuba bio simbol Spartaka. Zabolelo me je to što smo ga izgubili - poručio je Lavrov.

Inače, predsednik Rusije Vladimir Putin simpatiše Zenit, u koji je Dzujba prešao. Putin je i rođen u Sankt Peterburgu, ali nije radikalan poput Lavrova, obišao je novi stadion "Otkritije Arenu" pred otvaranje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr. za rock and roll

    26. april 2017 | 15:47

    A putin navija za zenit. Ovo kao toma i aki

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA