≫ 

TOTALNI HAOS U ŠPANIJI: Afera ''pustićemo Zvezdu'' drma i Real i Barsu!

Gori u dve najzanimljivije lige Evrope

  • 5
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Doduše, samo kada je borba za titulu u pitanju, pošto je svako drugo poređenje nema smisla.

Ipak, ono po čemu su i Primera i Superliga Srbije jedinstveni, jeste veliko rivalstvo među dva najveća kluba, kao i podeljenost javnosti, navijača, pa čak i pojedinih klubova u ligi.

Tako smo u situaciji kada su Zvezda i Partizan izjednačeni u Srbiji, a Real i Barsa u Španiji, dobili sličnu situaciju kada je u pitanju uloga trećeg kluba.

U Srbiji je veliku prašinu podigao komentar člana uprave Vojvodine tokom meča sa Partizanom, kada je, iziritiran uvredljivom pesmom Grobara (pola Mađar, pola Ustaša), izgovorio ''E zbog ove pesme ćemo da pustimo Zvezdu'' u loži stadiona u Humskoj.

Slična situacija sada je u Španiji, a ulogu Vojvodine tamo je preuzela Malaga.

Upravo oni su bili dželat Barselone pre nekoliko nedellja, kada su im otkinuli, može da se ispostavi, ključna tri boda u borbi za titulu (da je pobedila na toj utakmici, Barsa bi sada imala tri boda više i ne bi zavisila od Realovih rezultata).

>>> Pogledajte penal Barselone o kome priča ceo svet samo iz jednog sjajnog razloga (VIDEO)

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Ali, ono što je posebno iziritiralo navijače, ali i sam klub iz Barselone, koji je čak i reagovao zvaničnim saopštenjem.

Naime, trener Malage, Mičel dao je izjavu koja je iznervirala sve na Kamp Nou, rekavši da on neće da stoji Realu na putu ka tituli u Primeri. Upravo Malaga dočekuje Real u poslednjem kolu Primere, a ukoliko se ništa ne promeni do 21. maja, pobeda Kraljevskom klubu donosi titulu.

Mičel je inače bivši igrač Reala i faktički legenda kluba, pošto je na Santjago Bernabeu proveo 15 godina, računajući i mlađe kategorije. Upitan je da li bi mogao da pomrsi račune Realu poput još jednog bivšeg igrača ''Kraljevskog kluba'', Horhea Valdana, koji je u poslednjem kolu sa Tenerifeom u poslednjem kolu savladao Real i predao titulu Barsi pre nekoliko sezona.

- Ja sam mnogo veći navijač Reala nego što je to Valdano - rekao je Valdano, a to je izazvalo bes navijača Barse koji su njegovu izjavu shvatili kao unapred najavljeno puštanje Reala.

Oni su zbog toga počeli da se obraćaju vlasnku kluba šeiku Abdulahz Al Taniju, nadajući se da će on demantovati ili kazniti svog trenera.

Međutim, usledio je totalni šok kada je stigao njegov odgovor na Tviteru.

- Ljudski otpad iz Katalonije neće primirisati trofej La Lige - napisao je Al Tani, a to je odmah izazvalo i reakciju Barselone u zvaničnom saopštenju.

- Barselona izražava ogorčenje zbog sadržaja tvita predsednika Malage Abdulaha Al Tanija, koji krši principe fer-pleja, etike i zakonitosti koji bi trebalo da regulišu sportsko takmičenje. Iz tog razloga klub je prijavio slučaj Vrhovnom sportskom sudu, kao i Fudbalskom savezu Španije i odeljenju za integritet La Lige - navodi se u saopštenju Barselone.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ☆☆☆

    27. april 2017 | 14:08

    Ja sam vam govorio o ovome pre neki dan.

  • Kralj-CZ

    27. april 2017 | 17:21

    Jel sme neko da pita Kasalicu "kako"Vuk sprema "taktiku" za partizan ? Šta šapuće 5-6 igrača Napredka kada je tu Kasalica ?

  • Apis

    27. april 2017 | 15:58

    Ostavke

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA