≫ 

Top 7 najtalentovanijih košarkaša Evrope od 16 do 22 godine: Sin legende Partizana i bivši igrač Zvezde su među njima! (VIDEO)

Predstavljamo vam trenutno najbolje rangirane mlade košarkaše Evrope među kojima se nalaze dvojica momaka iz Srbije

  • 7

Košarkaška Evropa će uskoro dobiti nove zvezde koje polako pristižu. Širom starog kontinenata ima mnogo mladih talentovanih igrača, a Telegraf vam predstavlja 7 najtalentovanijih u godištima od 2001. do 1995.

>>> Iz NBA prognoziraju da bi Luka Dončić mogao da bude prvi pik na draftu!

Ova lista je inače zvanična i nalazi se na sajtu Eurohopes koji svakog meseca ažurira listu u odnosu na igre i nastupe igrača.

Na ovoj listi bio je i naš Boriša Simanić u kategoriji 1998. godište, ali je u poslednje vreme manje igrao pa više nije u prvih 5.

Ipak, imamo čak dvojicu igrača i jednog koji je poreklom naš. U konkurenciji 2001. godišta prvi na listi je Mario Nakić, u konkurenciji 1995. Dušan Ristić, a u grupi 1999. godišta Luka Dončić (Slovenac čiji je otac Srbin iz Kraljeva)

Tu je i Marko Gudurić koji je 5. u godištu 1995. kao i Filip Petrušev i Balša Koprivcica koji su 2. i 5. u 2000. godištu.

Ali pogledajte redom sve kategorije i prvih 5 igrača.

Godište 2001.

1.Mario Nakić  (197 cm) Plejmejker/bek Srbija

Sin bivšeg igrača Partizana Ive Nakića, rođen je u Beogradu gde je i odrastao i igrao za KK Zemun. Trenutno je član mlađih selekcija Real Madrida. Ima prosek od 17,8 poena u kadetskoj ligi.

Uz njega u tom godištu se nalaze 2. Karem Kuili (Engleska, Real madrid) 3. Teo Meldon ( Francuska - Insep) 4. Nikos Rogkavopoulos (Grčka - Dukas) 5. Esom Mijem (Francuska CFBB)

Godište 2000.

1. Sekou Doumbouja  202 cm  krilni centar/krilo  Francuska

Francuski košarkaš koji igra za Poiter a rođen je u decembru pa je faktički bliži 2001. godištu. Skauti ga karakterišu kao odličnog defanzivca sa dobrim skokom i osećajem za rampu.

Uz njega u tom godištu su još  2. Luka Šamanić (Hrvatska - Barselona) 3. Filip Petrušev (Srbija - High School SAD) 4. A. Balcerovski )Poljska -Svebodžice) 5. Balša Koprivica (Srbija  - Srednja škola SAD)

Godište 1999

1. Luka Dončić  199, bek Slovenija

Svi znaju o kome se radi, o talentovanom igraču koji već ove sezone u Evroligi pokazuje neverovatne igre iako nema ni 18 godina.

U njegovom godištu su i 2. Džanan Musa (BIH - Cedevita) 3. S. Mamukelašvili (Gruzija - Akademija Monteverde SAD) 4. Isak Bonga (Nemačka - Skajlaners Frankfurt) 5. Džejlen Hoard  (Francuska - Avr)

Godište 1998.

1. Frenk Ntilikina  197 plejmejker Francuska

Mladi Francuz se kotira kao najbolji u Evropi u ovom godištu gde je prošle godine na prvom mestu bio Boriša Simanić koga sada nema u prvih 5.

Uz Francuza tu su još: 2. Omer Faruk Jurtseve (Turska - NC Stejt SAD) 3. Isak Hartestin (Nemačka - Žalgiris) 4. Radions Kurucus ( Letonija - Barselona) 5. Kostja Mušidi (Nemačka - Mega leks)

Godište 1997.

1. Lauri Merkanen  211 cm centar  Finska

Mladi Finac igra na Univerzitetu Arizona Stejt a potiče iz košarkaške akademije Helsinkija.

U njegovom godištu su još 2. Jonatan Žene (Francuska  - nansi) 3. Svjatoslav Mikailuk ( Ukrajina - Kanzas Stejt) 4. Nik Slavica (Hrvatska - Cibona) 5. Edin Atić (BIH - AEK Atina)

Godište 1996.

1. Tajler Dorsi 194 cm plejmejker Grčka

Tamnoputi plejmejker američkog imena se vodi kao Grk i trenutno je na Univerzitetu Oregon u SAD. Karakteriše ga snaga i eksplozivnost kao i solidan šut.

Uz njega u tom godištu su i 2. Marko Arapović (Hrvatska -Cedevita) 3. Alfa Kaba (Francuska  - Mega leks) 4.K Mitoglu (Grčka - Vejk Forest SAD) 5. Ludvig Hakanson (Švedska - Fuenlabrada)

Godište 1995.

1. Dušan Ristić   212 cm Centar Srbija

Bivši junior Zvezde sada član Univerziteta Arizona. Odličan pokretljivi centar tipa Nenada Krstića.

U njegovom godištu u prvih 5 su   1. Limane Diop (FRancuska -. Baskonia) 3. Anzejs Pasecniks (Letonija - Gran Kanarija) 4. Alberto Abalde (Španija - Huventud) 5. Marko Gudurić (Srbija - Crvena zvezda)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звездa €^®®¥¥£©

    27. april 2017 | 16:17

    Интересантно је да из те "чувене" јсд школе нема никог. Изгледа да је " школа" радила само док су били државни пројекат у режији Слобе, Мирка, Бориса, Ружића...

  • Da li imate oci ljudi!!!

    27. april 2017 | 17:15

    Zasto nema na spisku Bogdana Milojevica 1999. Decko igra u Barseloni sa Sicilije strasan talenat , predispozicija , lucidnost... Momak ne zuri sa reklamom ali ko pogleda jedan snimak shvatice koliko potencijala i energije ima...

  • draleRS

    28. april 2017 | 11:38

    nekada je Zoran Savic zaigrao za reprezentaciju sa 22 godine i pisalo je kako je kasno zaigrao a sada je neko sa 22 godine talentat.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA