Sin heroja Omera Mehića postao šampion Srbije: Čak je prorekao osvajanje trona kao dečak! (VIDEO)

Omer Mehić ima dostojnog naslednika na sportskim terenima

  • 2

Odbojkaši Vojvodine osovjili su šampionsku titulu protiv Crvene zvezde, a jedan od najvećih junaka novosadske ekipe bio je David Mehić, čiji je otac Omer poginuo u padu helikoptera pre dve godine.

David je kobnog 13. marta 2015. imao samo 17 godina, ali je prebrodio gubitak oca i imao je kome da posveti titulu kojoj je doprineo sa čak 20 poena u majstorici, sa 3:2 u setovima protiv beogradskog kluba.

Voša je 14. put postala državni prvak, talentovana ekipa je sa novim trenerskim timom prevazišla očekivanja javnosti, a u prvi plan iskočio je mladi David Mehić. Rođen je 1997, od najmlađih dana se istakao na korekciji i prijemu, a odbojku je počeo da trenira sa devet godina u osnovnoj školi "Prva vojvođanska brigada", iz koje je izašlo mnogo talenata.

- Prvo je trebalo da treniram košarku, ali sam zbog jedne devojčice iz škole, koja je išla na odbojku, eto i ja krenuo za njom – jednom je za sajt Vojvodine ispričao Mehić.

- Najveća želja mi je da osvojim olimpijsko zlato, to je san svakog sportiste. No, potpuno mi je jasno da je put do te stepenice dalek i težak. Zato idem redom, korak po korak. Prvo želim da se pokažem u mlađim kategorijama kluba, da pobeđujem, da radim i da čekam šansu za ulazak u prvi tim. Zatim, da i sa prvim timom da osvojim nešto, da se nametnem i za ostale nacionalne selekcije. Sve što sam naveo je podjednako važno, raditi, napredovati, nametnuti se i osvajati medalje – rekao je Mehić, kao da je prorekao osvajanje šampionskog trona još kao golobradi dečak pred polazak u srednju školu.

Inače, najveći uzori bili su mu Goran Vujević, Ivan Miljković i Marko Ivović, a cela Srbija se i dalje divi njegovom ocu. I Davidu će ako ovako nastavi, a krenuo je dobrim putem, krv nije voda.

Novi Sad se već odužio Omeru koliko je mogao, postavljena je ploča sa natpisom "Šetalište Omera Mehića" na Štrandu, a tada je predsednik OKS Aleksandar Boričić doneo odluku da David postane stipendista Saveza u rangu najboljih sportista Srbije.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja Ovan

    28. april 2017 | 18:38

    Lepo.Sve cestitke,decku!Svake veceri se molim Bogu za njegovog oca i sve nevine ljude koji su sa njim poginuli.Jako me je to pre dve godine potreslo...

  • Ana

    28. april 2017 | 18:05

    Divna prica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA