≫ 

Nudili su mi 500.000 maraka da budem direktor Zvezde! Odmah sam ih izbacio iz kuće: Jake reči legende sa Malog Kalemegdana! (VIDEO)

Demokratska vlast je želela da on preuzme Zvezdu, ali je odbio iz razloga koji bi danas svima bili čudni

  • 53
Printskrin: Youtube/Crnigruja Printskrin: Youtube/Crnigruja

Legendarni as Crvene zvezde, sada doktor nauka Ljubodrag Duci Simonović je specifična ličnost. Bio je jedan od najboljih srpskih igrača svih vremena (najbolji igrač Svetskog prvenstva 1970 u Ljubljani sa 21 godinom) Sa Zvezdom osvojio Kup Kupova 1974, a Partizanu u derbiju dao je 59 poena, što je i danas rekord.

Ipak, tokom karijere se i školovao završio pravni fakultet, magistrirao, a onda doktorirao na filozofiji. Ostao je upamćen po tome što je napustio Olimpijske igre 1972. u Minhenu kada je saznao da MOK  nije kaznio ekipu Portorika koja je bila dopingovana na meču sa Jugoslavijom.

Posle toga je igrao košarku i studirao  u Nemačkoj gde je u prvoj utakmici za Bamberg dao 55 poena ( nije bilo trojke tada). Tamo je upoznao Zorana Đinđića sa kojim kasnije nije bio u dobrim odnosima. Duci je ispriča događaj sa Zoranom Đinđićem tadašnjim premijerom Srbije koji je želeo da on bude direktor Crvene zvezde.

Printskrin: Youtube/Balkan info Printskrin: Youtube/Balkan info

Đinđić i Simonović se znaju još iz Nemačke i nisu bili u dobrim odnosima, ali je onda jednog dana Đinđić poželeo da legendu Zvezde stavi na mesto direktora kluba. Bilo je to 2001. godine kada se desio prevrat u Zvezdi pa je Rade Raičević , tadašnji predsednik otišao, a upala je ekipa iz Demokatske stranke na čelu sa Živoradom Anđelkovićem. E pa pre toga je Duci trebalo da preuzme Zvezdu

- Prekinuli smo odnose kad smo se vratili iz Nemačke. Više nikada s njim nisam razgovarao. Znam samo da je slao neku delegaciju da me kupe. Valjda su mi nudili 500.000 nemačkih maraka da postanem direktor Zvezde. Došli su kod mene kući, a ja sam otvorio vrata i izbacio ih napolje, iako nisam imao leba da jedem -rekao je Simonović u intervjuu za Balkan Info.

Printskrin: Youtube/Balkan info Printskrin: Youtube/Balkan info

On je dodao šta je bila pozadina toga

- Hteli su da ja budem direktor i da preko mene da uzimaju pare. Da se klub zadužuje da uzimaju krediti, a od igrača procenat. To se tako radi - rekao je Simonović

Pogledajte taj detalj na sat i 35 minuta ovog snimka.

Pogledajte i detalje sa Svetskog prvenstva u Ljubljani 1970. godine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MinaGogi

    29. april 2017 | 11:36

    Bravo majstore, dostojanstvo pre svega, svaka čast!

  • igor ds

    29. april 2017 | 12:41

    Zato je vesic uzeo....Hvala drzavi,"uvek nam je pomagala"!!!a pravio se vestacki projekat od manjeg kluba zahvaljujuci mirku i sps-u...njima svaka cast,ocigledno su bili iskreniji navijaci,ali su oni pljackali 50 najvecih drzavnih preduzeca koja sada ne postoje i trpali pare u partizan,a radnici na ulici...

  • To je to...

    29. april 2017 | 11:00

    Dokaz da je zvezda uvek bila drzavni klub

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA