Čelsi prešao najtežu prepreku ka tituli, kiks Sitija obradovao Liverpul, Junajted i Arsenal (VIDEO)

Čelsi sada ima četiri kola do kraja da sačuva prednost, a imaju i prilično lak raspored, jer na tri utakmice igraju kod kuće

  • 0
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Trka za titulu u Premijer ligi za korak je bliža kraju nakon pobede Čelsija nad Evertonom u gostima od 3:0 u 34. kolu, dok sa druge strane biće veoma interesantna trka za mesto koje vodi u Ligu šampiona, pošto je Siti ''kiksnuo'' na gostovanju protiv Midlsbroa (2:2).

Plavci su prebrodili jednu od najvećih prepreka na putu ka tituli, jer do kraja imaju još četiri kola i 7 bodova prednosti u odnosu na Totenhem (koji kasnije igra derbi Severnog Londona protiv Arsenala).

Ekipa Antonija Kontea je slavila na Gudisonu golovima Pedra, Kejhila i Vilijana u drugom poluvremenu. Pedro je u 66. minutu postigao spektakularan gol kada je levom nogom zakucao loptu pod prečku sa nekih 23 metara udaljenosti.

Drugi gol postigao je Kejhil, nakon što se dobro snašao u kaznenom prostoru posle centaršuta Azara, dok je u 86. minutu Vilijan pogodio faktički praznu mrežu posle odlične asistencije Fabregasa, čime su otklonjene sve dileme.

All Goals & Highlights HD - Everton 0-3 Chelsea... by FansBarcelona

Midlzbro se grčevito borio protiv Sitija, jer im je svaki bod bitan za opstanak u Premijer ligi. Na kraju je uspeo da izvuče ''samo'' bod, pošto je u 85. minutu Gabrijel Žesus postigao gol za konačnih 2:2.

Negredo je doneo prednost Midlzbrou u 38. minutu posle odlične kontre, kada je šutem sa ivice kaznenog prostora lepo pogodio šut koji se od stative odbio u mrežu.

Nadu Sitiju doneo je Aguero kada je postigao gol sa bele tačke u 69. minutu, nakon što je prethodno Sane oboren u kaznenom prostoru.

Midlbzro se nije predavao i u 77. minutu je preko Čejmbersa došao do novog vođstva, kada se odlično snašao posle gužve u kaznenom prostoru.

Ipak, Gabrijel Žesus je u 85. minutu uspeo da postigne gol vredan jednog boda, koji je ipak manje nego što su očekivali od ovog gostovanja.

All Goals & Highlights - Middlesbrough 2-2... by ZidaneHD

Sasvim sigurno su se ovom rezultatu najviše obradovali navijači Liverpula, Junajteda i Arsenala, sa kojim će Siti do kraja voditi bitku za mesto koje vodi u Ligu šampiona.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA