≫ 

BILI SU I PENAL I CRVENI KARTON: Stručnjak za suđenje objasnio zašto je pobeda Zvezde čista (VIDEO)

Sekretar sudijske komisije FSS analizirao sporne sudijske odluke sa Marakane i istakao da je Srđan Obradović imao osnova i za isključenje Antića, kao i za kazneni udarac crveno-belih

  • 53
Printskrin: Arena Sport 1 Printskrin: Arena Sport 1

Utakmica između Zvezde i Vojvodine na Marakani izazvala je veliku polemiju u srpskoj fudbalskoj javnosti zbog kontroverznih odluka arbitra Srđana Obradovića, koji je svojim odlukama da dodeli Vojvodini diskutabilan crveni karton, kao i diskutabilan penal za Zvezdu uticao na krajnji rezultat utakmice.

>>> Fudbaleri Vojvodine su proključali od besa zbog sudija, a ove fotke to i dokazuju!

Tim povodom u pregledu kola Superlige Srbije na Areni je odluke glavnog arbitra meča sa Marakane komentarisao Igor Radojičić, sekretar sudijske komisije FSS.

Odmah je usledila analiza najzanimljivijih detalja sa Marakane i dve najspornije odluke koje je doneo Srđan Obradović.

Radojičić je na kraju istakao da su obe odluke glavnog arbitra opravdane nakon analize snimaka, ali i podataka koje je dobio u službenom zapisniku posle meča, naročito kada je crveni karton Antića u pitanju.

1. CRVENI KARTON ZBOG VREĐANJA SUDIJE

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Po zvaničnom protokolu, koji mi imamo, u objašnjenju stoji da je razlog isključenja Antića korišćenje uvrede i pogrdnih reči prema sudiji. Isti kriterijum bi sudija morao da ima i prema protivničkim igračima.

Vojvodina se žali da se to svuda dešava? - usledila je reakcija voditelja emisije, nakon čega je analizirana cela situacija još jednom.

- Ovde nije bilo prekršaja nad Antićem i on posle prolazi pored Frimponga. I ukoliko su ovi navodi koje imamo iz protokola tačni, to se kažnjava direktnim crvenim kartonom, a ne žutim. Bila je dilema da li je ovde zakačio Frimponga, a za to i ne treba da dobije ni žuti karton, jer nije bilo nekog kontakta, ali sudija nakon toga počinje da trči ka Antiću, jer je očigledno posle toga došlo do tih reči koje je Antić uputio - objasnio je Radojičić.

2. PENAL - POSTOJAO KONTAKT, MINIMALAN, ALI SUDIJA JE DONEO TAKVU ODLUKU I TREBA JE POŠTOVATI

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Radojičić je i za drugu stiuaciju rekao da je postojao kontakt u kaznenom prostoru i da je bilo osnova za penal. Minimalan kontakt, ali je odluka Srđana Obradovića takva, i treba je poštovati, ističe sekretar sudijske komisije FSS. Ipak, kritikovao je ponašanje napadača u Srbiji, koji kao da jedva čekaju bilo kakav kontakt da teatralno padnu, što nije slučaj u evropskom fudbalu.

- Ova situaija ulazi u konstantu našeg fudbala, a to je da napadači pokušavaju da iskoriste najmanji kontakt u šesnaestercu ili u zoni šuta. To nije uobičajeno u evropskim ligama, dok i odbrambeni igrači ulaze u neoprezno u duel u kaznenom prostoru. Postoje elementi za penal. Ima kontakta, minimalnog. Sudija je svirao kazneni udarac i treba poštovati njegovu odluku.

Igrači traže kontakt, zatim postoje ti teatralni padovi. Ovde postoji minimalan kontakt, sudija je doneo odluku, njegova je odluka i treba je poštovati - istakao je Radojičić.

Pogledajte i kako je objasnio obe situacije i odluke arbitra Obradovića:

I vi možete da iznesete vaše mišljenje u anketi i u komentarima.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kaman

    1. maj 2017 | 21:43

    Strasno....

  • Офендерс

    1. maj 2017 | 22:12

    Е свако се данас назива стручњаком...

  • posmatrac

    1. maj 2017 | 22:43

    Kada su posle derbija(Zvezda dala gol posle izlaska lopte u gol-aut) Kokeza i Bunjevcevic izjavili da su ponosni sto je i kako je sudija obavio zadatak, onda me ovakvo ili slicno objasnjenje ne cudi, ovaj narod treba da zna da ovo i ovako ima SAMO u Srbiji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA