≫ 

BRUTALNA KRIVINA NA TRCI U NOVOM PAZARU: Spektakularna prevrtanja vozača na najopasnijem mestu (VIDEO)

Vozači su završavali na krovu razlupanog automobila, a jedno izletanje bilo je posebno dramatično i uplašilo je sve prisutne

  • 8

Ako za neku stazu auto-trka možemo da kažemo da je spektakularna, ali i opasna, to je ona na kojoj se vozi brdska trka za Veliku nagradu Novog Pazara. Staza duga 2.670 metara, od Vojničkih livada do Đurđevih stupova, sa visinskom razlikom od 150 metara često je nesavladiva za mnoge vozače, koji trku završe sa prevrnutim automobilom.

>>> Čudo neviđeno: Da li je ovo najsrećniji pas na svetu? Automobil ga preskočio na reli trci! (VIDEO)

Jedna krivina bila je posebno opasna, pa je na njoj viđeno čak tri izletanja, i jedno odustajanje, a sve je snimio jedan od gledalaca koji je upravo na toj krivini snimao kako nailaze automobili.

Printskrin: Youtube/apolon59 Printskrin: Youtube/apolon59

Vozači su u punoj brzini posle krivine gubili kontrolu nad vozilom, pa su završavali van staze ili prevrnuti na krovu. Najdramatičnije je bilo izletanje Marka Jakovljevića u Jugu, kada je malo sleteo sa staze i se u punoj brzini prevrnuo nekoliko puta nakon što je njegov auto uzleteo pored uzvišice pokraj staze, ali to i jeste deo auto sporta, a opasnosti i savlađivanja opasnih krivina i jesu poseban izazov za prave majstore.

Bilo je izuzetno dramatično, što pokazuju i snimci, gde je kod jednog auto proleteo neposredno pored snimatelja. Na sreću nije bilo ozbiljnije povređenih, a prevrnutom vozaču su odmah pritekli u pomoć.

Na istoj krivini je bilo još izletanja i prevrtanja. Na krovu je posle gubitka kontrole završio i Aleksa Radojković u Ford Fokusu.

Da je to bilo zaista opasno mesto za vozače pokazuje i izletanje Danijela Panića, kao i odustajanje Vladana Kostića u Alfa Romeu, kome je proključao motor upravo na tom mestu gde je bilo dramatično izletanje Marka Jakovljevića.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    2. maj 2017 | 15:51

    Nije tu ništa ukleto, nego čisto neznanje vozača. Kod nas svi misle da su svetski prvaci u svemu, a u stvari neznaju ništa. Daleko su oni od svetske elite.

  • Np

    2. maj 2017 | 16:16

    Nista ukleto samo nepoznavanje staze.

  • milann

    2. maj 2017 | 16:21

    Kontra nagib i losa priprema.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA