KRALJA NIKO NE MOŽE DA ZAUSTAVI: Lebron monstruozno zakucao Toronto i pretekao legendarnog Karima Abdul-Džabara! (VIDEO)

Klivlend vodi sa 2:0 protiv Toronta, dok je San Antonio izjednačio protiv Hjustona

  • 2

Klivlend Kavalirsi su poveli sa 2:0 u seriji protiv Toronta, pošto su u drugoj utakmici savladali Reptorse sa 125:103, dok je na zapadu San Antonio uzvratio Hjustonu i pobedom 121:96 izjednačio u polufinalnoj seriji na zapadu.

>>> Lebron Džejms krenuo na pivo usred utakmice (VIDEO)

Lebron Džejms je odigrao novi spektakularni meč, koji je završio sa 39 postignutih poena, čime je pretekao legendarnog Karima Abdul Džabara po broju postignutih poena u plej-ofu (Džabar je postigao 5.762 poena u plej-ofu), i sada je ispred Džejmsa samo još Majkl Džordan, koji je postigao 5.987 poena.

Ali, sudeći po tome kako ''Kralj'' igra, samo je pitanje vremena kada će i ''letećeg Majkla'' ostaviti iza sebe.

Takođe istakao se i nekim sjajnim potezima, među kojima je bilo i monstruozno zakucavanje koje je obeležilo veče:

Klivlend je od starta stvorio veću prednost u odnosu na Toronto, do poluvremena je bilo 14, na kraju treće četvrtine 26 razlike, pa je faktički već tada sve bilo jasno, a aktuelni šampion je bez problema sačuvao prednost do kraja.

Osim Lebrona istakao se i Kajri Irving, koji je postigao 22 poena i imao 11 asistencija, a odličnu rolu imao je i Čening Fraj sa 18 poena, kao i Iman Šampert sa 14.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Toronto su predvodili Jonas Valančijunas sa 22 poena, Kajl Lauri sa 20 i Serž Ibaka sa 16, a potpuno je podbacila prva zvezda Reptorsa, Demar Derozan, koji je ubacio samo pet poena. Sa takvom njegovom igrom i uz šut iz igre od samo 18% Toronto i nije imao čemu da se nada u Klivlendu.

Naredni meč igra se u noći između petka i subote, jedan sat posle ponoći u Torontu.

San Antonio je u drugoj utakmici polufinala na zapadu uzvratio udarac Hjustonu i slavio je sa 121:96, uz fantastičnu igru Kavaija Lenarda, koji je postigao 34 poena, imao 7 skokova, 8 asistencija i 3 ukradene lopte. Podršku je imao u Toniju Parkeru, koji je ubacio 18, Lamarkusu Oldridžu, koji je dodao 15, a dvocifreni su bili i Džonatan Simons sa 14 i Deni Grin sa 12 poena.

Ipak, najveći problem za San Antonio jeste povreda prvog plejmejkera Tonija Parkera, koji je iznet sa terena, jer nije mogao sam da hoda, nakon što se povredio u 4. četvrtini, i posle toga se nije vratio. Prema rečima Grega Popoviča, situacija nije dobra i više detalja će se znati nakon magnetne rezonance.

Za razliku od prve utakmice, ovoga puta je Džejms Harden pružio partiju ispod proseka, kao i čitav tim Hjustona. Bradonja je meč završio sa 13 poena i 10 skokova. Najefikasniji je bio Rajan Anderson sa 18 poena, dok su ga pratili Erik Gordon sa 15 i Klint Kapela sa 14.

NBA rezultati:

Klivlend - Toronto 125:103 (2:0 u seriji)

San Antonio - Hjuston 121:96 (1:1 u seriji)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djoko

    4. maj 2017 | 09:02

    Nije to ista kosarka! Ova danasnja vise lici na tenis, mnogo individualno! M.J 1

  • Gospodin Pendula

    5. maj 2017 | 07:46

    Lebron ce mozda u statistici preteci Jordana koji 2 sezone nije igrao zbog baseballa ! Ali Jasno je ko je najbolji ikad ...Jordan bi otresao Lebrona ...i sve te zvezdice danas...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA