Igrali su najgori fudbal i ispali iz lige, a zaradiće više nego osvajač Lige šampiona!

Crne mačke za najgoru sezonu na Ostrvu inkasirale čak 117.5 miliona funti od TV prava

  • 0

Premijer liga je davno nadmašila sve ostale lige kada je zarada u pitanju, a to je naročito slučaj od potpisivanja novog ugovora za TV prava, koja su Skaj Sportu i BT Sportu prodata za rekordnih 5,13 milijardi funti (Skaj 4.1 milijarda, BT 960 miliona).

Klubovi iz najjačeg ranga fudbala u Engleskoj zbog toga po sezoni dobijaju ogroman novac, pa zato i ne čudi što je ekipa koja je bila ubedljivo najgora u Premijer ligi ove sezone, i koja je već ispala nekoliko kola pre kraja, zaradila više nego četvrtfinalisti Lige šampiona.

>>> Rekord! Kinezi platili najveću sumu ikad za TV prava Premijer lige!

Sanderlend je ove sezone igrao tužno pod Dejvidom Mojesom i zakucani su za dno tabele, pošto su za 34 kola osvojili 21 bod. Ipak, zbog neverovatno velikih TV prava, ove sezone će inkasirati neverovatnu sumu novca od 100 miliona funti (117.5 miliona evra).

Foto: Profimedia/Zuma Press - News Foto: Profimedia/Zuma Press - News

To znači da će nadmašiti čak i osvajača Lige šampiona po osvojenom novcu u najjačem klupskom takmičenju Evrope. To će, ako sudimo po prvim utakmicama polufinala LŠ biti ili Real ili Juventus. To ujedno i znači da će osvjajač Lige šampiona dobiti ekstra profit od TV prava, jer su ona skuplja u Španiji, Engleskoj, Italiji i Nemačkoj, ali je limit koji mogu da osvoje 100 miliona evra, računajući i novac koji je garantovan do finala.

Prošle godine je Real za osvajanje titule u Ligi šampiona od UEFA dobio 94 miliona evra. Dakle, Sanderlend će za katastrofalnu sezonu i ispadanje u Premijer ligi dobiti 117 miliona evra, dok šampion Lige šampiona može da računa maksimalno na 100 miliona evra.

Ostaje im nada samo da će taj novac ovoga puta dobro uložiti za tim koji će se takmičiti u Čempionšipu, ne bi li se naredne sezone vratili u Premijer ligu, kako bi ponovo mogli da zarade ovoliki novac.

Inače, timovi koji u Premijer ligi završe u TOP 4 inkasiraju i više od 140 miliona evra.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA