≫ 

Krajnje morbidna akcija navijača Lacija: Obesili "igrače" Rome o nadvožnjak?! (VIDEO)

Uznemirujuć prizor u blizini Koloseuma

  • 1

Ultrasi Fudbalskog kluba Lacio, "tvrdi" momci ekstremnih ideja, sproveli su u delo akciju koja je postala "sportska" tema dana u Italiji.

Grupa momaka, navijača "nebeskoplavih", istakla je transparent na jednom nadvožnjaku u Rimu, u blizini Koloseuma, čija poruka deluje dečije bezazleno u odnosu na ono što su okačili da visi o pomenutu pasarelu - tri obešene lutke obučene u dresove fudbalera Rome: Salaha, De Rosija i Naingolana?!

"Jedan savet, bez uvrede... Ne gasite svetlo kada krenete na spavanje", piše na transparentu iznad lutki.

Uznemirujuči prizor i sadržina poruke shvaćene su kao pretnja igračima, pa je, pišu tamošnji mediji, policija preuzela slučaj i pokrenula istragu.

U prvi mah, mislilo se da je ovo delo Rominih navijača zbog poraza ekipe u gradskom derbiju, ali su se ubrzo oglasili navijači Lacija koji su preuzeli odgovornost za ovu krajnje bizarnu provokaciju.

Grupa okupljena pod imenom "Irriducibili" objasnila je da je u pitanju "zdrava provokacija, a ne pretnja".

- Nema ovde govora o pretnji igračima Rome, to su samo punjene lutke, koje personifikuju vrhunac depresivnog stanja Rominih navijača i igrača sa druge strane Tibra nakon poslednja tri derbija (dve pobede Lacija i plasman u finale Kupa). Poruka da idu na spavanje sa upaljenim svetlom je preventivno da ne bi sanjali košmare, koje imaju od 26. maja 2013 - objasnili su Lacijali.

Ovo, inače, nije prva ovakva akcija koja se desila posle derbija i pobede od 3:1. Noć posle duela, ispred Rominog trening centra "Trigorije" osvanuli su grafiti "R.I.P. Roma", ocrtana su i tela 12 igrača, a "mesto zločina" oivičeno je i prepoznatljivom policijskom trakom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Belfagor

    7. maj 2017 | 10:11

    Huligani svih zemalja, pobijte se između sebe. Seme vam se zatrlo. Svi ste isti. Sve ludak do ludaka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA