Boba Kovač: Ono što mi je Miljković rekao posle titule neću nikada zaboraviti!

Trener turske Halkbanke Slobodan Kovač imao je veliku podršku od Ivana Miljkovića koji je igrao kao u najboljim danima

  • 0

Heroj turske Halkbanke koju je sa osme pozicije doveo do titule, Slobodan Boba Kovač samo tri dana posle istorijskog uspeha već je u Sloveniji na novom zadatku jer je selektor ove zemlje.

On je za portal odbojka-volleyball.com ispričao kako se sve odigralo. Ekipu je preuzeo kada je bila sedma na tabeli, očigledno da je uneo nešto novo, čim su svi počeli da igraju kao preporođeni i niko nije uspeo da ih zaustavi sve do konačnog trijumfa.

Moj moto je da kako neko trenira, tako i igra. A trenirali smo dobro i naporno, radili taktiku jako dobro i sve to je bo naš najveći adut. Trebalo im je malo da naviknu na moj rad, pa su mi u početku tražili slobodan dan, pre podne… Dosta smo pričali, a rad i psihologija su dali rezultate. Bili smo najspremniji od svih i zasluženo osvojili titulu - rekao je Kovač.

Drugi „krivac“ što se slavi titula, Ivan Miljković, od momenta dolaska Bobe Kovača zaigrao je kao u najboljim danima.

- On je bio primer svima. Jer, ako jedan Ivan Miljković u 38. godini može da trenira bez pogovora, da daje maksimum i izgara na terenu, onda drugi nikako ne mogu da nađu opravdanje da to isto ne rade. Postao je nezamenljiv, onaj Ivan Miljković iz najboljih dana, a rezultati se vide.

Foto:  youtube.com/dzontramirkan the Foto: youtube.com/dzontramirkan the

- Bio je sjajan, procenti to govore, ali i neke druge stvari koje nisu izražene na taj način. Na primer, mogli smo da ga ostavimo da blokira „1 na 1“, a da drugi igrači budu u „službi“ nekih taktičkih zamisli. On je odavno profesionalac od glave do pete, veliki igrač, ali pre svega veliki čovek.

Kraj utakmice je bio posebno emotivan. Dvojica nekadašnjih saigrača u zagrljaju i pitanje koje se samo nameće…

- Šta mi je Ivan rekao… U takvom trenutku, to su velike emocije, kao što rekoh velikog igrača i čoveka. To što mi je rekao neću nikada da zaboravim. Ali bilo je u poverenju, tako da ostaje među nama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA