≫ 

PARTIZAN PRED TITULOM! Zvezda izgubila od Voždovca i više se ništa ne pita (VIDEO) (FOTO)

Crveno-beli poraženi 3:2 i tri kola pre kraja prepustili najvećem rivalu lidersko mesto

Šok za Crvenu zvezdu kojoj tri kola pre kraja klizi titula iz ruku!

Crveno-beli su u sjajnoj utakmici poraženi od Voždovca 3:2 i narednu rundu dočekaće na drugom mestu, iza novog lidera Partizana.

Ekipu Miodraga Božovića skupo su koštali kolosalni promašaji protiv "zmajeva" koji su znalačkim kontrama i strpljivom igrom surovo kažnjavali bledog šampiona na "krovu".

>>> Najveća glupost u karijeri: Autogol Anđelkovića za vođstvo Voždovca zaledio Zvezdinu klupu! (VIDEO)

Tri kola pre kraja plej-ofa Partizan ima tri boda više od "večitog rivala" i sjajnu šansu da tu i ostane do kraja, ipak zanimljive šampionske trke.

Strelci za tim Ilije Stolice bili su Anđelković (ag), Dražić i Srećković, dok su za goste to bili Luković iz penala i Poletanović iz slobodnog udarca u samoj završnici meča.

>>> JEZIV PRIZOR I PANIKA SAIGRAČA: Boaći je dugo ležao nepomičan posle žestokog udarca! (FOTO)

VOŽDOVAC - CRVENA ZVEZDA 3:2

(Anđelković 14. ag, Dražić 36, Srećković u 87 - Luković 72.p, Poletanović 90+2)

VOŽDOVAC: Popović - Gajić, Mihajlov, Ivković, Filipović - Petrović, Nikolić - Ćirković (od 76. Srećković), Zec (od 76. Sinđić), Krasić - Dražić (od 84. Duronjić).

CRVENA ZVEZDA: Manojlović - Petković, Frimpong, Luković, Anđelković - Le Talek, Donald - Ruiz (od 62. Vujalija), Milijaš, Plavšić (od 62. Poletanović) - Boaći (od 62. Sikimić).

KO S KIM DO KRAJA

PARTIZAN (49): Voždovac (K), Radnički Niš (G), Mladost (K)

ZVEZDA (46): Mladost (K), Javor (G), Radnički Niš (K)

Suma sumarum, bila je ovo jedna od boljih utakmica sezone u kojoj su ljubitelji fudbala mogli da vide sve ono što češće mogu gledati samo u najjačim ligama Evrope: napadačku igru, šanse, efektne golove, uzbuđenje do samog kraja...

Ne pamte igrači Zvezde kada su se toliko ispromašivali u jednoj utakmici i ne pamte da ih je neko toliko namučio da pogode mrežu kao junak Voždovca Zoran Popović. Čuvar mreže "zmajeva" oduvao je veliki broj pokušaja koji su išli ka njemu. Kako je samo intervenisao već u 47. sekundi na udarac glavom Milijaša sa pt metara, to je teško rečima opisati, pa onda na sličan pokušaj Ruiza. Činio je čuda i u drugom poluvremenu,jednom rečju bio je neverovatan u subotu popodne.

>>> ODBRANA GODINE U 43. SEKUNDI MEČA! Nestvarno je zaustavio šut Milijaša sa samo pet metara! (VIDEO)

U isto vreme, njegovi saigrači napred mudro su koristili višak prostora na polovini Zvezde, ali možda pobede Voždovca ne bi ni bilo da Dušan Anđelković nije postigao komičan autogol u 14. minutu, za Zvezdu i njega tragičan, i zakomplikovao šampionu nastavak meča.

Gol Dražića pre kraj poluvremena za 2:0 zazvonio je u ušima crveno-belih i Božovića kao poslednji alarm pred buđenje, jer se tron u tom trenutku opasno zaljuljao. U nastavku, Božović je reagovao radikalnom metodom: izvršio je trostruku izmenu, izveo je Ruiza, Boaćija i Plavšića, a sa Vujaklijom, Sikimićem i Poletanovićem pokušao da prokrvi ekipu. Pokazalo se da je napravio dobru odluku.

Sikimić je u 72. minutu iznudio penal, koji je Luković pretvorio u gol i mnogi su tada pomislili da Zvezda ima snage za preokret, i da bi mogla da kazni velike promašaje Voždovca koji su prethodili penalu (Ćirković sa pet metara promašio prazan gol, Nikolić neometan sa ivice kaznenog preko gola...).

Jurnuli su cveno-beli da izjednače, a onda ih je bolno ošamario Srećković u polukontri, za 3:1 i potvrdu trijumfa "zmajeva". Imali su gosti još nekoliko šansi u tom periodu, velikih prilika preko Sikimića i Poletanovića (obojica glavom slali loptu pored i iznad gola), i pogodili su u režiji Poletanovića. Međutim, njegov majstorski gol iz "slobodnjaka" stigao je prekasno za remi.

Zvezda se više ništa ne pita, Partizan sada "kolo vodi"...

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

 

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

SASTAVI

Voždovac: Popović - Gajić, Mihajlov, Ivković, Filipović - Petrović, Nikolić - Ćirković, Zec, Krasić - Dražić.

Crvena zvezda: Manojlović - Petković, Frimpong, Luković, Anđelković - Le Talek, Donald - Ruiz, Milijaš, Plavšić - Boaći.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GdK

    6. maj 2017 | 19:03

    PATOKRATIJA JE DOZIVELA PORAZZZZZ .!. XXAAXXAA .!. Pada zVEZDA padalica pada zvezda-n siva 'tica pada osmeh "s'njegovog" lica pasce ON pre Boz(ov)ica !!! .!. XXAAXXAA .!.

  • sampioni

    6. maj 2017 | 19:01

    Ovo je kraj price o laznom sampionu..drzavni projekat koga se poceo stidjeti i sam autor ove sramote kada je vidio da ta ekipa nije ni za trecu ligu.Sramotna sudjenja su digla srbiju na noge..sram se vise nije mogao podnositi..cak i strani igraci u zvezdi su govorili da je ovo za njih nepoznato da se ovako javno otima..dobili bi i Vozdovca al neko je rekao ..ok ako date iz igre golove..to je nemoguca misija i titula koju su nezasluzeno nosili se vraca pravom i istinskom sampionu PARTIZANU.Bog sve vidi..mislim da ce i penzioneri Srbije odahnuti kao i djeca i jaslicama od kojih se otimalo da bi se placalo ove skato-kilave igrace male komsinice kojoj ni ime ne poznajem..cestitke Partizanu bas na Djurdjevdan.Zivjeli sampioni

  • NIGHTRAIN

    6. maj 2017 | 18:55

    Danas je umrla Zvezda.bozovicu napolje I pustiti nasu decu da igraju.ovi stranci malo reci uzas.i cestitke grobarima.bili ste bolji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA