Remi bez golova izbacio Jagodinu iz Evrope

Jagodinci ni u drugom meču nisu zatresli mrežu kazahstanskom Ordabašiju i završili su svoju premijernu evro-odiseju

  • 0

Premijerno pojavljivanje Jagodine na evropskoj fudbalskoj sceni je završeno već na startu. Jagodinci su ispali u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope posle neuspeha u duelu sa kazahstanskim Ordabašijem. U danas odigranom revanšu u Kazahstanu, srpski predstavnik  je odigrao remi bez golova (0:0), što je posle minimalnog poraza u prvom meču u Jagodini (0:1) značilo da završavaju ervo-odiseju.

Iako su momci iz "Palminog grada" u najavi meča planirali da odigraju zatvoreno i da istom merom uzvrate Kazahstancima, uspeli su samo da se odbrane. Razvoj situacije im je išao na ruku jer su imali povoljnih 0:0 i da su postigli gol, makar bi mogli da uvedu meč u produžetke. Da ne kažemo da bi sa dva postignuta gola već bili u narednoj rundi, jer teško da bi rivali iz Ordabašija uspeli da se "opasulje" pri takvom rezultatu. Ali, još jednom se defanzivna i kukavička igra srpskih timova pokazala na delu. Jagodina je ispala iz Evrope bez postignutog gola za 180 minuta i to je poenta cele priče.

Da rukovodstvo kluba nije rasprodalo polovinu tima iz prošle sezone, možda bi ishod bio i drugačiji i možda bi Jagodinci i dokazali da su ozbiljan klub koji zaslužuje da "se igra sa svetom". Ovako... Mogu da se posvete obavezama i ispunjavanju klupskih ambicija u domaćem šampionatu. Jagodinci su se uklopili u srpski fudbalski folklor u poslednjih godinu i kusur dana.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA