ZAOSTALA UEFA! Platini zabranio video tehnologiju na gol liniji! (VIDEO)

Evropska kuća fudbala odbila uvođenje kamera, pa ćemo i dalje gledati po šestoricu sudija, koji nisu sposobni da vide kada lopta za pola metra pređe gol liniju

  • 0

Fudbal će i dalje ostati među tehonološki najzaostalijim sportovima na svetu, odlučio je predsednik UEFA Mišel Platini. Evropska kuća fudbala odbila je ideju da se uvede video tehnologija, makar na gol linije, pa će i dalje slepo verovati šestorici arbitara na terenu, koji ne mogu da vide ni kada lopta za pola metra pređe gol liniju.

Međunarodni odbor evropske kuće fudbala (IFAB) jednoglasno je izglasao nastavak politike sa dodatnim sudijama, potvrdivši kako su se testiranja proteklih godina pokazala kao uspešna!?

FIFA je najavila uvođenje tehnologije na gol liniju već od sezone 2013/2014, a najavljena je njena upotreba u engleskoj Premijerligi i nemačkoj Bundesligi. Predsednik FIFA Sep Blatter morao je da popusti pod pritiscima posle pogrešnih odluka na Euru u Poljskoj i Ukrajini, kao i na Svetskom prvenstvu 2010. godine, ali Mišel Platini je odlučio da vodi suprotnu politiku.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA