Ibrahimović i Tijago Silva prešli u PSŽ za 65 miliona evra!

Berluskoni potvrdio prodaju dva najbolja igrača i nije krio sreću što je uštedeo 108 miliona evra na njihovim platama

  • 0

Transfer bomba leta je odjeknula! Najbolji fudbaleri Milana Zlatan Ibrahimović i Tijago Silva su u paketu prešli u PSŽ u transferu teškom 62 miliona evra! Potvrda je stigla i od gazde "rosonera" Silvija Berluskonija.

- Uštedeo sam 150 miliona evra! To je zbir suma koju smo zaradili njihovom prodajom i cifre plata Ibrahimovića i Silve do kraja njihovih ugovora - rekao je Berluskoni.

Milan je, dakle, popustio pred arapskim vlasnicima francuskog kluba i prodao dvojicu fudbalera, koji su bili više od "pola ekipe". Iako je potpredsednik "rosonera" Adrijano Galijani pre nekoliko dana rekao da Šveđanin i Brazilac sigurno ostaju na "San Siru", to je izgleda samo bio vešt manevar da se smire navijači koji su bili protiv prodaje jedina dva fudbalera svetske klase u ekipi.

Da stvar bude gora za navijače Milana, transferu je najviše kumovao sportski direktor "svetaca" Leonardo, nekada i sam direktor i trener u Milanu, a kasnije "izdajnik" koji je prešao u Inter.

Ibrahimović je sa "svecima" potpisao trogodišnji ugovor vredan 12,5 miliona evra po sezoni (pola miliona više nego u Milanu), dok je Brazilac parafirao petogodišnju vernost i imaće platu od 7,5 miliona evra po sezoni, čime će postati najplaćeniji defanzivac u istoriji fudbala.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA