≫ 

Strašni Durantula raštimovao Džezere, Voriorsi na pobedu od finala (VIDEO)

Lider Golden stejta ubacio 38 poena Juti

  • 0

Može Rudi Gober, dečko od "100 miliona dolara", da bude zver pod obručima, može i Gordon Hejvord da odigra kao u transu, da "sipa", ali kada je na drugoj strani Kevin Durent u "Durentula modu", onda ni ono najbolje od Jute ne vredi, niti je dovoljno za pobedu.

Lider Voriorsa sa 38 poena briljirao je u trećoj utakmici polufinalne serije Zapada, za pobedu 102:91 i vođstvo od 3:0.

Durent je "ispalio" 26 šuteva ka obruču Džezera, 15 je pogodio, od toga četiri trojke, uz to je imao i 13 skokova i bio apsolutno prva violina orkestra iz Ouklenda koji je nadjačao domaći sastav i sada ga još samo pobeda deli od plasmana u finale konferencije.

Durentu izgleda niko ne može da oprosti "izdaju" i prelazak iz Oklahome u Golden Stejt, pa ni navijači Jute koji su ga konstantno vređali. Durent se svađao sa jednim navijačem iz prvog reda, čak je imao šta da kaže i Jutinoj maskoti, a najžešći je bio njegov duel sa Goberom kada umalo nije došlo do tuče.

Stef Kari nije imao svoje veče, mada je "doterao" do 23 poena, ali sa 3/11 šutem za tri, Tompson je bio još slabiji (0/9 iz igre, 1/4 za tri, ukupno 6 poena), ali je njihov nešto slabiji učinak maskirao fenomenalni Durent koji je u Juti radio šta je hteo.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Kod Džezera Hejvord je pružio sjajnu partiju koju je garnirao sa 29 poena, Gober je dominirao u reketu sa 21 poenom i 15 skokova i protiv svakog drugog rivala to bi verovatno bilo sasvim dovoljno za trijumf, ali Golden Stejt je moćna mašina koja ruši sve pred sobom.

Bila je ovo sedma uzastopna pobeda Voriorsa od početka doigravanja, posle 4:0 protiv Portlanda.

Podsetimo, u drugom polufinalu Zapada San Antonio trenutno vodi protiv Hjustona 2:1, dok na Istoku Klivlend ima priliku da "počisti" Toronto (trenutno je 3:0), a Vašington i Boston igraju daleko zanimljiviju seriju u kojoj je 2:1 za sastav iz prestonice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA